Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Botë e Çuditshme Design

Krijimi i shtëpive me shishe plastike, ideja që po frymëzon botën!

Ka shumë mënyra për të mbrojtur natyrën, por selektimi i shisheve plastike dhe shndërrimi i tyre në “eco-tulla” për të ndërtuar shtëpi është më origjinalja. Në Nigeri, me shishe të cilat mbushen me rërë dhe zëvendësojnë tullat klasike, janë krijuar qindra shtëpi të tilla, të qëndrueshme dhe të forta, të cilat shiten edhe në një çmim më të lirë.

Për krijimin e “eco-tullave” dhe ndërtimin e shtëpive, projekti i gjelbër punëson studentë dhe njerëz të papunë në nevojë, për të ndihmuar sa më shumë qytetarë. Të shndërrosh një nga problematikat më të mëdha të botës, në një shtëpi është vërtet shumë frymëzuese.

Kompania, e cila ndërton këto shtëpi ekologjike dhe origjinale shpreson që t’ia paraqesë projektin qeverisë nigeriane në mënyrë që të sigurojë disa fonde shtesë dhe të zgjerojë ndërmarrjen.

Rikujtojmë, se përdorimi i gurit të duhur është një nga mënyrat më të mira për ta bërë kopshtin, tarracën ose fasadën tuaj të shtëpisë të duket më luksoze. Ekziston një numër i vogël i llojeve të gurëve që mund të përdorni për pjesën e jashtme, për fasadat, rrethojat e kopshteve dhe për oborrin. Ja disa nga llojet më të zakonshme të gurit natyror dhe për cilën pjesë të jashtme ato përdoren më shumë.

Me mbipopullimin gjithnjë e më të zakonshëm në qytetet e mëdha, arkitektura dhe projektet e planifikimit urban vazhdimisht duhet të rindërtohen për të futur më shumë njerëz në hapësira më të vogla. Nëse keni ëndërruar ndonjëherë të ndërtoni shtëpinë tuaj të projektuar në mënyrë arkitektonike nga themeli, ne kemi disa opsione për ju.

Ka diçka në mënyrë të padiskutueshme tërheqëse për zgjedhjen e parcelës së përsosur të tokës, pastaj duke punuar me një arkitekt për të bërë shtëpinë tuaj të ëndrrave, deri në specifikimet tuaja të sakta. Ndërkaq, ne ju rikujtojmë se ka ndërtesa mbresëlënëse që na bëjnë të pyesim: Si do të ishte të jetoje në ato ndërtesa të pazakonta?