Botë e Çuditshme Food & Drink

Krijohet birra e parë në botë në formë pluhuri!

Një fabrikë birre në Gjermaninë Lindore ka zhvilluar një birrë në formë pluhuri për të reduktuar gjurmën e rëndë të karbonit në eksportet e birrës. Menaxheri i Përgjithshëm i kësaj birrarie Stefa Fritsche thotë se kjo formë e re birre do të ishte rreth gjysmë për qind e emetimeve të CO2 në mbarë botën që mund ta reduktojmë.

Pluhuri i birrës do t’i bënte ujin, shishet, arkat dhe fuçitë në logjistikën ndërkombëtare të birrës, duke reduktuar peshën dhe konsumin e karburantit. Dy lugë pluhur, përzieni me ujë dhe birra juaj është gati. Fritsche thotë se ajo që kërkojnë është të shtojnë dioksid karboni në formë pluhuri dhe alkool në formë pluhuri. Provat e para të birrës me përgatitjen e pluhurit kanë qenë premtuese dhe kompania po kërkon partnerë për të prodhuar pluhurin në një shkallë më të madhe.

Birra pluhur, pa alkool për momentin, është në fazën e fundit të zhvillimit. Pas dy vitesh kërkimi, Fritsche dhe ekipi i tij janë të sigurt se do të kenë një produkt të gatshëm për treg deri në fund të vitit 2023. A jeni edhe ju ato lloj personash që ju pëlqen të shijoni një gotë birrë të gjatë ose pak verë pas një dite të gjatë stresuese? Sipas ekspertëve, pirja e alkoolit herë pas here, si një pije çdo natë ose katër deri në pesë pije vetëm gjatë fundjavës, mund të rezultojë në varësi të alkoolit dhe ky nuk është një mit. Shkenca mbështet efektet e mundshme të alkoolit në stres.