Tech

Lavatriçja po ju “vjedh” çorapet?! Ja pse ndodh!

Ju shkarkoni makinën tuaj larëse, hiqni rrobat e pastra dhe nuk mund të gjeni çorapet, megjithëse ju kujtohet se e keni vendosur brenda. Nuk ka asgjë të keqe me kujtesën tuaj, thjesht se lavatriçja po “vjedh” çorapet tuaja.

Ne mësuam më shumë rreth këtij misteri të zhdukjes së rrobave.

Ekspertët kanë shpjegimin

Nëse vazhdoni të humbni çorapet, dhe dyshoni se ato zhduken diku gjatë larjes, vendi i parë që duhet të kontrolloni është tek litari i gomës që ndodhet midis derës dhe kazanit së lavatriçes. Kur dera e lavatriçes mbyllet, kjo copë gome ngushtohet dhe nuk e lë ujin të dalë. Sipas ekspertëve, gjatë ciklit të larjes, çorapet thjesht mund të mbërthehen midis copë litarit të gomës dhe pjesës metalike të kazanit ose të rrëshqasin nëpër vrima.

You Are Not Crazy If You Think the Washing Machine Is Stealing Your Socks. Here’s What Happens

Përfundimisht, çorapet dhe sendet e tjera të vogla që i shpëtuan kazanit gjatë ciklit të larjes mund të gjenden brenda lavatriçes, dhe mund t’i shihni nëse hiqni mbulesën e makinës.

You Are Not Crazy If You Think the Washing Machine Is Stealing Your Socks. Here’s What Happens
Këtu janë disa zgjidhje

Për t’i shpëtuar vetes mundimin e nxjerrjes së rrobave të humbura nga lavatriçja juaj, mund të ndiqni këto 2 hapa të thjeshtë të rekomanduar nga ekspertët:

1. Kontrolloni rregullisht pjesën e gominës anash kur e pastroni. Sigurohuni që të mos ketë vrima. Kjo gjithashtu do të parandalojë rrjedhjen e ujit.

2. Mos mbingarkoni makinën larëse.

Një gjë tjetër të bezdisshme pëlqejnë të bëjnë lavatriçet tona

“Ngrënia” e çorapeve padyshim që nuk është e mjaftueshme, dhe nganjëherë makinat tona larëse futin rrobat brenda mbulesave të jorganëve apo jastëkëve. Artikujt më të vegjël bllokohen brenda atyre më të mëdhenjve gjatë cikleve të larjes dhe thjesht nuk mund të dalin.

Për fat të mirë, ky problem ka një zgjidhje mjaft të lehtë: Merrni parasysh vendosjen e sendeve më të vogla brenda një qese lavanderi në mënyrë që të mos humbin.

You Are Not Crazy If You Think the Washing Machine Is Stealing Your Socks. Here’s What Happens