Travel

Linja ajrore britanike që po heq bagazhet e dorës falas për pasagjerët e tyre!

Një tjetër linjë ajrore e njohur për britanikët ka hequr bagazhet e dorës falas për pasagjerët. Finnair ka konfirmuar se do të prezantojnë një tarifë të re bazë ajrore e cila nuk përfshin më një valixhe falas në kabinë. E quajtur bileta Superlight, ajo zëvendëson opsionin Economy Light në fluturimet për dhe nga Evropa. Në vend nga 1 qershori, pasagjerët do të mund të marrin vetëm një çantë të vogël me përmasa 40cm x 30cm x 15cm në kabinë, e cila duhet të vendoset poshtë sediljes.

Kjo duhet të përfshijë gjithashtu çanta pa doganë, kështu që pasagjerët që blejnë në aeroport do të duhet të lënë hapësirë. Mund të shtohen bagazhe më të mëdha me përmasa 55cm x 40cm x 23cm me një kosto shtesë. Shefi Tregtar i Finnair, Ole Orvér, tha se ndërsa ishin “të kënaqur” që udhëtimi kishte rifilluar pas pandemisë, ata thanë se rregullat e reja po futeshin për të thjeshtuar procesin e udhëtimit. Ai shtoi:

Ne po përjetojmë çështjet e njohura të bagazheve të tepërta në bordin e fluturimeve tona, duke ndikuar në përpikmërinë dhe komoditetin e udhëtimit, dhe ne po marrim reagime të rregullta për këtë nga klientët dhe personeli ynë.

Finnair është vetëm një nga shumë linja ajrore që kanë hequr bagazhet falas në kabinë. Ryanair dhe easyJet lejojnë vetëm pasagjerët të marrin një çantë të vogël në fluturim, me valixhet që kushtojnë ekstra. Pasagjerët e EasyJet mund të marrin vetëm një çantë me përmasa 45 cm x 36 cm x 20 cm, me një valixhe shtesë duke filluar nga 5,99 £. Pasagjerët e Ryanair mund të marrin vetëm një çantë më të vogël në kabinë, me përmasa 40 cm x 20 cm x 25 cm, me një kosto shtesë valixhe duke filluar nga £ 8.

Pasagjerët e Wizz Air mund të marrin falas në kabinë vetëm një çantë 40 cm x 30 cm x 20 cm. Linjat ajrore po godasin pasagjerët që marrin bagazhe në fluturime, me shumë që thonë se janë të detyruar të kontrollojnë artikujt, pavarësisht se ato vendosen në kabinë. Dhe pasagjerët e zgjuar kanë zbuluar një çantë prej 10 £ që ata thonë se është perfekte për të udhëtuar vetëm me bagazh dore.