Design Lifestyle

Me më shumë se 12 mijë diamante, unaza në formë kërpudhe thyen rekord!

Duke mposhtur rekordin e mëparshëm më të mirë prej 12,638 diamante në një unazë të vetme, të vendosur nga argjendari me bazë në Meerut, Harshit Bansal në vitin 2020, një ekspozitë bizhuterish me bazë në Kerala ka thyer rekordin me 24,697 diamante të vendosura në një unazë në formë kërpudhe. Unaza e quajtur “The Marigold” ka formën e një lule kumak.

Unaza me temën e kërpudhave e quajtur ‘The Touch of Ami’, sipas Rekordeve Botërore Guinness, u krijua nga ‘SWA Diamonds’ me bazë në Kerala në një kohë prej tre muajsh. SWA tha se:

Modeli i unazës është frymëzuar nga kërpudha rozë e detit. Rijisha TV, një eksperte në dizajnin e aksesorëve të stilit të jetesës nga Instituti Kombëtar i Dizajnit e projektoi me përpikmëri unazën.

Unaza u krijua duke përdorur printim 3D me ar të lëngshëm të derdhur në kallëp, të ftohur dhe të mbushur me forma të 41 petale unike të kërpudhave.

Shumica e diamantëve të vendosur në një unazë nga ‘SWA Diamonds’.

Është interesante se unaza, e prodhuar në distriktin Malappuram të Kerala, ka fituar disa çmime prestigjioze, duke përfshirë Librin e Rekordeve Aziatike, sipas deklaratës së argjendarit. Në një deklaratë, Abdul Gafur Anadiyan, drejtor menaxhues i ‘SWA Diamonds’ tha:

Është privilegji dhe nderi ynë që kjo unazë është bërë në Indi dhe gjithashtu pronari i unazës është një indian.

Një mikroskop u përdor për të numëruar grupin e diamanteve. Pas vlerësimit, zyrtarët e Guinness konfirmuan qartësinë, peshën, llojin e prerjes dhe llojin e diamanteve të përdorur. Unazat janë aksesorë mjaft të dashur për vajzat dhe tepër të veçantë, të cilat mund të kombinohen këndshëm sipas rastit. Por a e dinit se ato marrin kuptime të ndryshme, në gishta të ndryshëm?! Ju njohim më shumë në këtë artikull.