Gossip Showbiz

Në ankand dera legjendare e filmit “Titanic”!

Dera e filmit legjendar ‘Titanik’ do të dalë në ankand në Shtetet e Bashkuara. Kjo është pikërisht dera në të cilën “Rose” (Kate Winslet) u shpëtua pasi anija u mbyt. Dimensionet e derës janë 2.44 metra e gjatë dhe 1.04 metra e gjerë. Çmimi minimal është 40,000 dollarë. Ankandi do të mbahet nga data 20 deri më 24 mars.

Por thelbi i këtij lajmi është se ankandi më në fund zgjidhi misterin nëse kishte vend të mjaftueshëm për Jack dhe Rose në kornizën e derës së drurit në fund të filmit. Pra, sipas të dhënave të ankandit për madhësinë e kësaj dere, duket se ajo ishte mjaft e madhe për të vendosur në të si Leonardo DiCaprio dhe Kate Winslet.

Dërrasa e shpëtimit u frymëzua nga një pjesë e vërtetë e rrënojave të shpëtuara nga mbytja e anijes së vitit 1912. Mbështetja nuk ishte një derë, siç besohet zakonisht, por ishte bërë që të dukej si pjesë e një kornize të përpunuar dere prej druri nga salloni i klasit të parë të vërtetë të Titanikut.

Filmi “Titanik” i James Cameron është padyshim filmi më i shtrenjtë i realizuar ndonjëherë. Regjisori zbuloi së fundmi vendimin e thjeshtë që mori gjatë xhirimeve të skenave të filmit. Ai tha se:

Ne punësuam vetëm aktorë shtatshkurtër, në mënyrë që seti i skenave të dukej më i madh. Kushdo që ishte mbi 1.72 centimetra, ne nuk e morëm në film duke kursyer gati një million dollar. 

Përpara se filmi të dilte në treg, projekti bëri bujë për buxhetin e tij të madh, në atë kohë raportohej të ketë qenë vlera prej 200 milionë dollarë, duke e bërë atë filmin më të shtrenjtë të realizuar ndonjëherë në ato vite.