Auto & Moto

Një “bishë” absolute, prezantohet makina e re nga Porsche!

Kompania Porsche prezantoi së fundmi gjeneratën e fundit të 911 GT3 R dhe ajo është një “bishë” absolute. Modeli i ri do të shfaqet për herë të parë në publik në garën 24 orëshe në La Mansh që do të mbahet këtë vit. Linjat e hijshme dhe të rrumbullakosura të Porsche 911 janë lehtësisht të dallueshme nga adhuruesit e stilit ikonik. Michael Dreiser, Drejtori i Shitjeve në Porsche deklaron se nga kjo makinë pritet shumë. Ai vuri në dukje se paraardhësja e saj ka fituar pothuajse gjithçka.

Modeli i ri përdor një motor të ri 4.2 litra me gjashtë cilindra me një bosht më të gjerë rrotullues të përdorshëm, aerodinamikë më të qëndrueshme dhe konsistente dhe peshë të reduktuar në gomat e pasme. Të gjitha këto rregullime kanë për qëllim krijimin e potencialit që makina të zgjasë më gjatë. Motori me gjashtë cilindra qëndron në pjesën e pasme të makinës, duke mundësuar kështu tërheqje të shtuar dhe frenim të përmirësuar.

Sjellim në vëmendje se Porsche Cayenne shihet gjerësisht si “produkti” i parë i prodhuesit gjerman të makinave në botën e 4×4 dhe makinave “për rrugë të vështira”. Sidoqoftë, në mesin e viteve 1950, Porsche u fut në këtë hapësirë me Type 597, i cili u konceptua për ushtrinë gjermane. Historia e Type 597 fillon në fillim të vitit 1953 kur Porsche po konkurronte kundër Auto Union dhe Borgward Group për një kontratë ushtarake.