Celebrities Magazine Showbiz

Paraqitje e befasishme e Princit Harry në Londër, shkak çështja private në gjykatë…

Princi Harry i Britanisë mbërriti të hënën në Gjykatën Mbretërore të Drejtësisë në Londër për seancën e parë në një çështje të profilit të lartë të privatësisë kundër një grupi të madh gazetash britanike. Paraqitja befasuese e Harry-t, duke ecur me shpejtësi, duke buzëqeshur dhe duke mbyllur kopsat e tij, shënoi fillimin e çështjes së nisur vitin e kaluar kundër Associated Newspapers, botueses së Daily Mail, për përgjime të supozuara të telefonit dhe shkelje të tjera të privatësisë. Si dhe Harry, çështja përfshin shtatë figura të profilit të lartë duke përfshirë këngëtarin Elton John, aktorët Elizabeth Hurley dhe Sadie Frost, bashkëshortin dhe regjisorin e Elton John, David Furnish dhe Doreen Lawrence, nëna e adoleshentit me ngjyrë, Stephen Lawrence, i cili u vra në një racist. sulmi i vitit 1993.

Individët ishin bërë të vetëdijshëm për provat shumë shqetësuese që zbulonin se ata kishin qenë viktima të shkeljes së privatësisë nga Gazeta Associated.

Ai tha se shkeljet përfshinin vendosjen e pajisjeve të dëgjimit brenda makinave dhe shtëpive të njerëzve, autorizimin e përgjimit të thirrjeve telefonike të drejtpërdrejta, private, pagesën e zyrtarëve të policisë për informacione të ndjeshme dhe imitimin e individëve për të marrë të dhëna mjekësore. Gazetat Associated, e cila gjithashtu boton The Mail on Sunday dhe Mail Online, tha se plotësisht dhe pa mëdyshje i mohoi akuzat. Kufizimet ligjore të kërkuara nga grupi i gazetave nënkuptojnë se detajet specifike të pretendimeve të tyre nuk janë bërë publike deri më tani.

Shfaqja e familjes mbretërore në Londër vjen mes interesit të ethshëm të tabloidëve për të dhe gruan e tij, Meghan, Dukeshën e Sussex. Ndërsa Harry, djali më i vogël i mbretit Charles dhe gruaja e tij kanë qenë gjithmonë subjekt i një mbulimi të pamëshirshëm, kjo u intensifikua pas fejesës dhe martesës së tyre. Sipas Harry-t dhe Meghan-it, shqyrtimi dhe mungesa e mbrojtjes dhe mbrojtjes kundër tij nga ana e mbretërve dhe oborrtarëve të tjerë, bëri që ata të tërhiqeshin nga jeta mbretërore. Të dy humbën mbrojtjen e tyre të financuar nga policia në Mbretërinë e Bashkuar kur dhanë dorëheqjen si anëtarë të familjes mbretërore dhe u transferuan në Amerikën e Veriut në vitin 2020.

Seanca dëgjimore e së hënës vjen pasi Harry i kërkoi një gjykatësi në fillim të këtij muaji që të vendoste që “Mail on Sunday” shpifte mbretërorin britanik me një artikull në lidhje me kërkimin e tij për mbrojtje nga policia kur ai dhe familja e tij vizitojnë Mbretërinë e Bashkuar, sipas “The Associated Press”. Artikulli në fjalë pretendonte se Harry u përpoq të mbyllte sfidën e tij të veçantë ligjore mbi refuzimin e qeverisë britanike për ta lejuar atë të paguante për sigurinë e policisë. Harry nuk ishte në gjykatë për takimin e mëparshëm.

Princi heziton të sjellë fëmijët e çiftit, Princin Archie, i cili është pothuajse 4 vjeç, dhe Princeshën Lilibet, gati 2, në Mbretërinë e Bashkuar, duke thënë se ata kishin frikë për sigurinë e familjes.