Auto & Moto

Për ju që kishit bërë në plan të blinit Porsche Macan na vjen keq t’ju themi se nuk do të dalë në treg!

Makina elektrike Porsche Macan do të jetë makina e dytë tërësisht elektrike e kompanisë, pasi Taycan arriti suksesin e pritur. Macan ende mbetet modeli më i shitur i Porsche por vetëm për shkak të vonesave të Taycan. Kompanisë iu desh kohë e gjatë për zhvillimin e versionit elektrik për SUV-në e saj më të vogël, duke e ditur shumë mirë se ai kishte të gjitha shenjat për t’u bërë një sukses i menjëhershëm me klientët.

Vetëm pak para IPO-s, Porsche shpërndau një memorandum të gjerë investimi me klientët e saj potencial. Autocar kishte arritur që të marr dokumentin prej 820 faqeve, dhe pasi e lexuan atë, arritën tek planet e prodhimit për Macan. Aty nuk kishte lajme të mira për të, Porsche e konfirmoi për investitorët se dalja në treg e Macan ishte pezulluar së paku deri në fillim të vitit 2024.

Faji u hodh tek ekipi i Cariad, një divizion i zhvillimit të software-it të VW Group. Ekipi është përgjegjës për platformën e ardhshme E3 1.2 me të cilën supozohet se do të funksionojnë të gjitha automjetet elektrike të grupit të ardhshëm VW – që përfshin Porsche Macan. Ka edhe vonesa të tjera nga kontraktorët e palëve të treta dhe Porsche pranoi se nuk ka fare kontroll mbi to.