Celebrities Magazine Showbiz

Përse kjo fotografe britanike ka kaluar një dekadë duke u veshur si Dolly Parton?!

Alice Hawkins nuk e ka fotografuar kurrë idhullin e saj, Dolly Parton, por ka fotografuar shumë Dolly. Një Dolly hipur mbi kalë, me taka të kuqe dhe kaçurrela bionde të grumbulluara lart në kokë. Në një imazh tjetër, dy Dollys lidhin krahët e tyre rreth belit të njëra-tjetrës, gishtat që dalin jashtë me thonj të gjatë akrilik. Diku tjetër, një tjetër Dolly – vetë Hawkins – vesh një kostum të bardhë të bardhë për të pozuar jashtë kishës së vogël në Dollywood, Pigeon Forge, park zbavitës në Tenesi në pronësi të vetë Mbretëreshës së Nashville.

Hawkins është një fotograf britanik, i lindur më shumë se 4,300 milje nga Memphis, ku Parton hyri në industrinë e muzikës. Por ajo e ka kaluar dekadën e fundit duke u veshur si këngëtare, duke bërë seriale të shumta rreth ndjenjës së saj për veten – dhe atë të superfansëve të tjerë të Dolly – përmes aspektit vezullues të imazhit të Parton. Sjellja e stilit të jashtëzakonshëm të Parton i ka dhënë Hawkins shumë vetëbesim, duke e mësuar atë të përqafont feminitetin dhe seksualitetin e saj në një mënyrë me të cilën ajo nuk ishte ndjerë gjithmonë rehat.

Hawkins e ka dashur prej kohësh ekstravagancën e Americana të Parton dhe ishte tashmë një fanse e muzikës së saj kur pa për herë të parë yllin e vendit të performonte në 2002 në një vend të vogël në Londër. Por atje, ajo e gjeti veten “të magjepsur”, shpjegoi ajo. “U largova duke e ditur se kisha gjetur idhullin tim”. Hawkins për lidhjen farefisnore që ndjen me Parton, pavarësisht distancës së tyre gjeografike dhe brezash, u shpreh:

Unë jam vetë një vajzë fshatare, nga Suffolk. Unë jam rritur në një fshat, nuk kam pasur shumë para. Dhe unë u transferova në Londër.

Në fillim të këtij viti, ajo publikoi “Dear Dolly”, një libër që paraqet disa projekte fotografike të frymëzuara nga Parton, nga portrete luksoze, të inskenuara të imituesve të Dolly deri te autoportrete të zhveshura nudo të shtatzënisë së Hawkins, në të cilat ajo kanalizon këngëtaren. përmes flokëve voluminoz.