Tech

Royal Mail së shpejti do të përdorë një flotë prej 500 dronësh për të dërguar porositë në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar!

Royal Mail Plc është bashkuar me Windracers Group për të krijuar më shumë se 50 rrugë të reja postare me dron gjatë tre viteve të ardhshme. Partneriteti do të synojë të ofrojë shërbime më të shpejta për klientët në komunitetet e largëta në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar, nga Scilly në ishujt Shetland. Plani fillestar i Royal Mail është të vendosë një flotë prej 200 dronësh gjatë tre viteve të ardhshme, përpara se të ndjekë një qëllim afatgjatë për të dërguar më shumë se 500 për të mbuluar çdo cep të vendit.

Shërbimi postar ka testuar përdorimin e dronëve për 18 muajt e fundit, me gjykimin më të fundit të mbajtur në prill. Dronët kanë aftësinë për të fluturuar në kushte të vështira të motit dhe mund të transportojnë deri në 100 kilogramë postë. Planet e vendosin Mbretërinë e Bashkuar fortësisht në ballë të këtij sektori emocionues, tha në një deklaratë kryetari i Windracers, Stephen Wright.

Rrugët e para të identifikuara për shërbimin e ri përfshijnë Ishujt Orkney dhe Hebride. Megjithatë për këtë shërbim të ri nevojitet miratimi nga agjencia për aviacionin civil CAA, e rrugëtimet e reja do të varen nga “përmirësimi i ekonomisë së fluturakeve pa pilot”. Royal Mail prej kohësh është duke testuar dronët, e testimi i fundit është kryer në prill në Shetland. Dronët kanë kryer dërgesën e parë mes aeroportit Tingwall në Lerwick në drejtim të Unstas, pjesës më të largët të Britanisë.

Fluturaket pa pilot janë të mëdha, krahët i kanë 10 metra të gjatë, kurse rrezja e tyre e veprimit shkon deri në 1.000 kilometra. Ata fillimisht ishin dizajnuar për të shpërndarë ndihma humanitare në Afrikë, për ngritjen dhe zbritjen nevojitet shumë pak hapësirë.