Lifestyle

Rrobat e preferuara kanë përfunduar në kosh pasi lavatriçja i ka lënë me njolla? Ja si ta zgjidhni këtë problem!

Ju ka ndodhur që të nxirrni rrobat nga lavatriçja dhe të keni gjetur shenja dhe njolla tek to? Renae, një eksperte pastrimi, ka treguar në rrjetet e saj sociale pse rrobat kanë njolla pasi i lani. Ajo ka shpjeguar se kjo është një shenjë e zakonshme e grumbullimit të detergjentit në lavatriçe.

Në thelb, këto janë grimca të vogla detergjenti dhe papastërtie që përzihen në lavatriçen tuaj dhe më pas përfundojnë thjesht duke mos u shpëlarë kurrë.

Ajo gjithashtu paralajmëroi për simptomat e grumbullimit të detergjentit në pajisje.

Kushtojini vëmendje nëse rrobat tuaja mbajnë erë myku, nëse lavatriçja juaj nuk po kullon siç duhet ose nëse nuk po rrotullohet siç duhet. Nëse e bëjnë këtë mjaft gjatë, mund të gërryejnë pjesë të makinës larëse dhe të shkaktojnë rrjedhje të saj.

Sasia e madhe e detergjentit bën më shumë dëm se sa dobi. Kur përdorni shumë detergjent formohet një sasi e tepërt shkume brenda kazanit të lavatriçes dhe për këtë arsye rrobat dalin me njolla të bardha dhe janë të ashpra në prekje. Nëse pyesni se cila është sasia optimale e detergjentit të cilin do të duhej ta hidhnit në makinën larëse para se ta aktivizoni, ne po ju tregojmë përgjigjen e duhur.

Për të parandaluar që kjo të ndodhë, Renae këshillon që të paktën një herë në muaj të përdorni pastruesin e lavatriçes dhe sigurohuni që të përdorni sasinë e duhur të detergjentit nga prodhuesi. Lavariçja është një nga pajisjet më të nevojshme në shtëpi. Sidoqoftë, ajo ka nevojë për shumë kujdes që të funksionojë mirë. Nëse diçka shkon keq, ajo do të bëjë një zhurmë të tmerrshme. Shumë shpesh ajo mund të prishet sepse ju nuk i ndiqni udhëzimet.