Lifestyle

Gabimi “trashanik” që jeni duke bërë me lavatriçen tuaj!

Lavariçja është një nga pajisjet më të nevojshme në shtëpi. Sidoqoftë, ajo ka nevojë për shumë kujdes që të funksionojë mirë. Nëse diçka shkon keq, ajo do të bëjë një zhurmë të tmerrshme. Shumë shpesh ajo mund të prishet sepse ju nuk i ndiqni udhëzimet. Por ka një gabim që e dëmton shumë këtë pajisje. Kur dera e makinës larëse mbyllet pas funksionimit, lagështia bllokohet brenda vaskës.

Gabimi më i madh që mund të bëni me lavatriçen tuaj është mbyllja e derës pasi të keni mbaruar larjen e rrobave. Arsyeja është e thjeshtë, kur dera e makinës larëse mbyllet pas funksionimit të saj, lagështia bllokohet brenda vaskës. Kjo nga njëra anë krijon myk në lavatriçe dhe nga ana tjetër ndihmon bakteret të rriten dhe mendoni se shkojnë në rrobat që do të vishni në larjen tjetër.

Duke e lënë derën hapur, ju ndihmoni të keni qarkullim të lirë të ajrit brenda vaskës tuaj dhe kështu lavatriçja juaj thahet natyrshëm. Kështu ju reduktoni gjasat që bakteret dhe erërat e këqija të rriten brenda makinës larëse. Duke e lënë derën hapur, ju ndihmoni në krijimin e qarkullimit të lirë të ajrit brenda kovës tuaj.

Një arsye tjetër për ta lënë derën hapur është se një vaskë e pastër që është plotësisht e thatë dhe do t’i ndihmojë rrobat tuaja të nuhasin më bukur larjen e radhës, duke mbajtur vetëm erën e detergjentit dhe zbutësit të rrobave. Më në fund, një kovë e hapur sinjalizon se lavatriçja është e lirë dhe mund të përdoret nga dikush tjetër.

Kështu që herën tjetër që të mbaroni rrobat tuaja, mos harroni ta lini derën hapur për të pasur rrobat më të pastra dhe më të freskëta, pa baktere dhe erëra. Ju shkarkoni makinën tuaj larëse, hiqni rrobat e pastra dhe nuk mund të gjeni çorapet, megjithëse ju kujtohet se e keni vendosur brenda. Nuk ka asgjë të keqe me kujtesën tuaj, thjesht se lavatriçja po “vjedh” çorapet tuaja. Ne mësuam më shumë rreth këtij misteri të zhdukjes së rrobave.