Health & Beauty Love & Sex

Si mund të ndikojë stresi në gjininë e foshnjës tuaj të ardhshme…

Shtatëzënia është padyshim një ndër periudhat më të bukura të një femre, por studiuesit kanë gjetur një gjë që mund të ndikojë në shtatzëni. Ne ju njohim me disa hulumtime interesante se kush ka më shumë të ngjarë të ketë një djalë apo një vajzë.

1. Stresi mund të jetë diçka që ndikon edhe në gjininë e fëmijës suaj të ardhshëm.

Raporti “natyral” gjatë lindjes është rreth 105 djem në 100 vajza, por vetëm një e treta e grave që përjetuan stres, si nivele të larta të hormoneve, sheqer në gjak, ndryshime të peshës trupore dhe madje shënjues të inflamacionit, kishin një djalë, vunë re studiuesit.

Presionet e jetës së përditshme mund të ndikojnë në seksin e një foshnje në bark. Në disa studime, specialistët vunë re se gratë që përjetojnë çdo lloj stresi kanë më pak të ngjarë të kenë një djalë. Ata nuk e konsiderojnë këtë një shkak që ndikon 100% në gjini por thonë se është një nga arsyet e mundshme që mund të llogaritni gjatë planifikimit të shtatzënisë.

2. Stresi psikologjik është më ndikues.

Stresi fizik dhe emocional mund të ulë shanset tuaja për të pasur një djalë, sepse meshkujt janë më të prekshëm ndaj mjediseve të pafavorshme para lindjes. Ka edhe më shumë kërkime që thonë se fetuset meshkuj kanë më pak gjasa të mbijetojnë, kështu që natyra jonë në thelb na jep më shumë shanse për të pasur një fëmijë të shëndetshëm.

Pas një vëzhgimi të kujdesshëm, u vërejt se lindja e djemve ndodhte 56% të kohës në gra të shëndetshme, 40% në gra të stresuara psikologjikisht dhe vetëm 31% në nënat e stresuara fizikisht.

3. Mbështetja sociale është e rëndësishme gjatë planifikimit të një shtatzënie.

Sa më shumë mbështetje sociale që merrte një nënë, aq më të mëdha ishin shanset që ajo të kishte një fëmijë mashkull, përfunduan studiuesit pas disa studimeve.

3 aspekte të ndryshme të mbështetjes sociale u gjetën që një grua të ndihet më pak e stresuar.

1.Të kesh njerëz për të folur.
2.Të kesh njerëz për të kaluar kohë me ta.
3.Të kesh njerëz për t’u mbështetur në ndihmë.

Të qenurit i stresuar fizikisht u raportua gjithashtu si diçka që mund të ndikojë në gjininë e një fëmije të ardhshëm, por mbështetja sociale ushtron një ndikim të madh biologjik në shëndetin e nënës, i cili mund të ketë efekte ndikuese.

E rëndësishme është të ndiheni të sigurt dhe të qetë dhe është mirë të praktikoni relaksim për të mbrojtur veten nga stresi shtesë, veçanërisht gjatë shtatzënisë.

Rikujtojmë, se pas ardhjes së një fëmije në jetë, netët gjatë shtatzënisë duken po aq të gjata sa ato pas. Mes problemeve rutinë si pagjumësia, të përzierat dhe idesë që një krijesë e jotja është rrugës, gratë e gjejnë veten në sfidë me gjumin.

Shtatëzënia është një ndër periudhat më të bukura të një femre. Megjithatë, veç emocioneve për pritjen e ëmbël, kjo periudhë shoqërohet edhe me shumë stres dhe frikë për detajet e panjohura. Ndaj, ne kemi listuar disa këshilla për një shtatëzëni të shëndetshme.