Celebrities Film & Tv

Sipas avokates, Alec Baldwin do të përfundojë filmin ‘Rust’ në rolin kryesor!

Disa ditë pasi autoritetet deklaruan se do të akuzonin Alec Baldwin për xhirimet fatale të kinematografes së filmit Halyna Hutchins, një avokat i produksionit njoftoi të hënën se “Rust” do të rifillojë xhirimet me aktorin që luan rolin kryesor. Baldwin do të vazhdojë të portretizojë gjyshin e Harland Rust dhe Joel Souza, i cili u plagos në incident në tetor 2021, do të marrë përsipër regjisorin e filmit, sipas Melina Spadone, një avokate e Rust Movie Productions.

Fatkeqësisht, Hutchins u vra në sheshxhirim kur një pistoletë që Baldwin kishte po ushtronte me një plumb të vërtetë që goditi edhe Souzën. Të enjten, prokurorja e qarkut Santa Fe, Mary Carmack-Altwies, njoftoi se ajo synonte të paraqiste dy akuza për vrasje të pavullnetshme kundër Baldwin dhe Hannah Gutierrez-Reed në lidhje me vdekjen e Hutchins.

Familja e Hutchins ngriti një padi për vdekjen kundër Baldwin në tetor. Si pjesë e marrëveshjes, Hutchins do të merrte një rol produksioni në “Rust” dhe xhirimet do të rifillonin këtë muaj. Baldwin ka mohuar përgjegjësinë për të shtënat, duke argumentuar se municionet e gjalla nuk duhet të ishin përdorur kurrë në vendngjarje dhe se siguria e armëve ishte përgjegjësi e njerëzve që trajtonin armët e zjarrit.

Së fundmi, aktori Alec Baldwin ka ngritur një padi në Kaliforni kundër disa individëve të lidhur me filmin “Rust”.  Aktori paraqiti një ankesë kundër armaturës së prodhimit Hannah Gutierrez Reed, ndihmës regjisorit David Halls, ndihmësit të armaturës Seth Kenney, dyqanit të furnizimit me armë dhe municione.