Tech

Spotify bën ndryshimin e ri!

Platforma suedeze e transmetimit të muzikës Spotify po zhvillon një veçori që do t’i lejojë përdoruesit të ‘përziejnë’ këngët drejtpërdrejtë në aplikacion. Ky informacion u raportua nga TechCrunch, i cili iu referua pamjeve të kodit të marra nga eksperti i teknologjisë Chris Messina.

Adhuruesit e muzikës aktualisht përdorin kryesisht softuer të tillë si Adobe Audition ose Ableton Live për ripërzierje dhe mjeti i ri do të mundësonte ‘përzierjen’ brenda Spotify. Pamjet e ekranit tregojnë se mjetet e përzierjes do të jenë të disponueshme si pjesë e nivelit të abonimit premium Music Pro.

Një zëdhënës i Spotify tha për TechCrunch se kompania po eksploron vazhdimisht ide për të përmirësuar ofertën e saj për përdoruesit, por nuk do të komentonte mbi spekulimet rreth mjeteve të reja.

Platforma suedeze njoftoi muajin e kaluar se po teston futjen e kurseve video edukative në ofertën e saj. Spotify, në bashkëpunim me kompani si BBC dhe Skilcher, do të nisë shërbimin fillimisht në MB dhe të paktën dy mësimet e para do të jenë falas. Pasi prezantoi videot muzikore te përdoruesit Premium, Spotify ka njoftuar së fundmi për një veçori të re të Audiobooks, numërimin mbrapsht.

Ky funksion i lejon përdoruesit e Spotify të ruajnë paraprakisht librat audio përpara datës së tyre të publikimit. Pasi libri të ruhet, mbi të do të jetë i dukshëm një numërim mbrapsht që shfaq kohën e mbetur deri në publikimin e tij. Kur libri të publikohet, Spotify do të njoftojë përdoruesit se ai është i gatshëm për dëgjim. Veçoria e re do të jetë e disponueshme në të gjitha shërbimet ku librat audio janë të disponueshëm, duke filluar nga mesi i prillit. Ndërkaq, që kur u publikua në vitin 2023, përdoruesit kanë dëgjuar më shumë se 150 mijë tituj unik përmes shërbimit premium të Spotify.