Celebrities Lifestyle

Të gjithë ne kemi nevojë për disa këshilla me shumë vlerë!

Warren Edward Buffett është një biznesmen i njohur, investitor dhe filantropist amerikan. Ai është aktualisht kryetar dhe CEO i “Berkshire Hathaway”. Ai konsiderohet si një nga investitorët më të suksesshëm në botë dhe ka një vlerë neto prej mbi 114 miliardë dollarë që nga shkurti 2022, duke e bërë atë personin e tetë më të pasur në botë.

Përpos kësaj ai ka disa këshilla me shumë vlerë për të gjithë ne!

1.Këshilla për marrjen e rrezikut

Asnjëherë mos e provoni thellësinë e lumit me të dyja këmbët.

2. Këshilla e miqësisë

Është më mirë të shoqërohesh me njerëz më të mirë se ti. Zgjidh një bashkëpunëtor, sjellja e të cilit është më e mirë se e jotja dhe do të lëvizësh në atë drejtim.

3. Këshilla e durimit

Pavarësisht se sa i madh është talenti apo përpjekjet, diçka thjesht kërkon kohë. Nuk mund të lindësh një fëmijë në një muaj duke lënë nëntë gra shtatzënë.

4. Këshilla e shpenzimeve

Nëse blini gjëra që nuk ju nevojiten, së shpejti do t’ju duhet të shisni gjërat që ju nevojiten.

5. Këshilla për të fituar

Asnjëherë mos u varni nga një e ardhur e vetme. Bëni investime për të krijuar burimin e dytë.

6. Këshilla e kursimit

Mos kurseni atë që ka mbetur pas shpenzimit. Në vend të kësaj, shpenzoni atë që mbetet pas kursimit.

7.Këshilla e financave/jetës

Nëse nuk gjeni një mënyrë për të fituar para gjatë gjumit, do të punoni derisa të vdisni.