Food & Drink Health & Beauty

A ekziston koha perfekte për të pirë qumësht?!

Sipas studimeve, qumështi i lopës duhet të konsumohet në mbrëmje. Kjo është për shkak se shkolla Ayurvedike e konsideron qumështin si nxitës të gjumit dhe të rëndë për t’u tretur, duke e bërë atë të papërshtatshëm si pije në mëngjes. Megjithatë, ju mund të pyesni veten nëse ka ndonjë provë shkencore për të mbështetur këtë pretendim, ose nëse pirja e qumështit në periudha të tjera të ditës mund të jetë e dobishme në varësi të qëllimeve tuaja shëndetësore.

Meqenëse qumështi është i pasur me proteina, ai mund të ndihmojë në humbjen e peshës dhe ndërtimin e muskujve. Ushqimet e pasura me proteina si qumështi mund të nxisin humbjen e peshës duke përmirësuar metabolizmin dhe duke rritur ngopjen pas vakteve, gjë që mund të çojë në konsum më të ulët të kalorive ditore.

Për më tepër, pirja e qumështit pas stërvitjeve mbështet rritjen e muskujve dhe përmirësimin e përbërjes së trupit. Disa njerëz besojnë se qumështi forcon tretjen, megjithëse provat shkencore nuk e mbështesin këtë ide. Prandaj, nuk ka kohë të rekomanduar të ditës për të pirë qumësht për të ndihmuar tretjen.

Gjithsesi, mund të provoni ta pini me vakte për të parë nëse vini re ndonjë ndryshim. Megjithatë, disa produkte të qumështit të fermentuar, duke përfshirë kosin dhe kefirin, mund të nxisin tretjen dhe lëvizjet e shëndetshme të zorrëve. Këto artikuj përmbajnë probiotikë, ose baktere të dobishme që mbështesin mikrobiomën tuaj të zorrëve.