Celebrities Film & Tv Music Showbiz

Billie Eilish dhe Finneas nuk e kanë përjetuar aspak mirë periudhën e shkrimit të këngës së James Bond!

Një version i kësaj historie për Billie Eilish dhe “No Time to Die” u shfaq për herë të parë në numrin e “Race Begins” të revistës “TheWrap Awards”. Billie Eilish mund të njihet për intimitetin e heshtur të saj në albumet si “When We All Fall Sleep, Where Do We Go?” dhe “Happier Than Ever”, por ajo dhe vëllai i saj, producent dhe bashkë-shkrimtar, Finneas O’Connell, i cili regjistron dhe punon vetëm me emrin e tij të parë, kanë pasur prej kohësh një ambicie madhështore dhe të guximshme.

Gjatë një interviste Finneas është shprehur se:

Ne i bëmë të ditur ekipit tonë se kulmi i ëndrrave tona ishte të bënim një këngë për James Bond. Gjatë gjithë jetës sonë, ne shkruanim një melodi të vogël dhe mendonim, ‘Oh, ky është një lloj si tek Bond’.

Epo mesa duket ëndrra e tyre u realizua me “No Time to Die”, tema e tyre për filmin e 25-të të James Bond dhe i fundit me protagonist Daniel Craig në rolin e agjentit 007  dhe një këngë që bashkon disi intimitetin e muzikës së Eilish me trimërinë e Bond.

Më duket sikur adoleshenca jonë u shënua nga seria e filmave të Daniel Craig. Kur ‘Casino Royale’ doli në 2006 kur Eilish ishte gati të mbushte 5 vjeç dhe unë 9 vjeç, ky ishte Bondi ynë përcaktues.

Por pas një takimi gjysmë ore me producenten e Bond, Barbara Broccoli, në prapaskenë pas një shfaqjeje në Irlandë. Eilish dhe Finneas nuk morën një detyrë të drejtpërdrejtë; në vend të kësaj, atyre iu dhanë faqet e para-kreditimit të skenarit “No Time to Die” dhe u ftuan të dërgonin një këngë, me mirëkuptimin se një vendim do të merrej vetëm pasi producentët ta dëgjonin atë.

Në lidhje me këtë Billie është shprehur:

Presioni që i bëmë vetes ishte shumë i çmendur. Nuk ishte dikush tjetër duke e bërë këtë, ishim ne që dëshironim të bënim një këngë të mirë dhe të mos hiqnim nga e gjithë muzika e mrekullueshme që kishte ardhur më parë.

Ata normalisht që kishin edhe kushtet e tyre për këngën ku titulli duhej të ishte emri i filmit, kënga duhej të fliste për personazhet në atë film të veçantë dhe duhej të përfshinte të paktën disa melodi edhe të muzikës së njohur të Bond-it.