Food & Drink Health & Beauty

Çfarë ndodh kur e teproni me sasinë e sheqerit në kafen tuaj?!

Kafeja me sheqer është një pije e njohur për shumë njerëz. Shpesh konsiderohet si pija perfekte për ata që duan të shijojnë një pije me kafeinë në mëngjes. Por, a është vërtet kjo pije aq e mirë sa duket? Në këtë pjesë, ne do të diskutojmë efektet dhe pasojat e mundshme të pirjes së kafesë me sheqer. Kafeja konsumohet nga shumë njerëz në mbarë botën. Gjithashtu është treguar se ka shumë përfitime shëndetësore.

Pavarësisht nga kjo mesatare e lartë, çdo gjë mbi dy ose tre lugë sheqer është përgjithësisht “shumë” për një filxhan kafe. Ka shumë arsye pse njerëzit pinë kafe. Disa e pinë për kafeinë, disa për shijen dhe disa vetëm për t’u shoqëruar. Por të kesh shumë sheqer në kafe mund të çojë në probleme shëndetësore si obeziteti, presioni i lartë i gjakut dhe diabeti.

Kur vendosni shumë sheqer në kafenë tuaj, kjo do të bëjë që pija të ketë shije më të ëmbël se normalja. Gjithashtu mund ta bëjë më të vështirë për disa njerëz që të pinë. Si rezultat i ëmbëlsisë së shtuar, kafeja juaj do të ketë gjithashtu shije më pak acide dhe të hidhur. Arsyeja për këtë është se kur shtoni më shumë sheqer, po rritni numrin e lëndëve të ngurta të tretura në pije, gjë që do të ndryshojë profilin e saj të shijes.

Nuk është e pazakontë që njerëzit të përjetojnë lodhje pasi kanë ngrënë ushqime me sheqer ose duke pirë pije me kafeinë. Trupi do të shpenzojë më shumë energji për tretjen e këtyre substancave sesa me një dietë të shëndetshme dhe stërvitje të rregullt. Çelësi është moderimi. Por nuk ka një përgjigje përfundimtare nëse sheqeri i tepërt do të ndryshonte efektet e kafeinës. Efekti i kafeinës në trup ndryshon nga personi në person. Gjithashtu varet nga sa kafeinë është konsumuar, çfarë lloji kafeine ishte dhe sa shpesh konsumohet. E njëjta gjë vlen edhe për sheqerin. Shumë sheqer mund të shkaktojë lodhje, por jo të gjithë do ta përjetojnë atë efekt anësor.