Botë e Çuditshme Lifestyle Travel

Çfarë ndodh nëse një aeroplan fluturon shumë lart?

Për avionët, fluturimi në lartësi të tepërta shkakton komplikime serioze, duke kompromentuar ndër të tjera edhe funksionimin e motorit. Sapo të tejkalohet pragu prej rreth 15 km, ndërsa lartësia e fluturimit të një aeroplani me pasagjerë është zakonisht rreth 10 km, dendësia e ajrit bie shumë, duke ulur të ashtuquajturën ngritjen e avionit.

Me fjalë të tjera, numri i molekulave të ajrit që rrjedhin në krahë, duke e mbështetur atë, do të zvogëlohej rrezikshëm, duke shkaktuar humbjen e lartësisë dhe shpejtësisë së avionit dhe duke e rrezikuar të binte. Për më tepër, nëse një aeroplan udhëton në lartësi shumë të mëdha, sasia e oksigjenit bëhet gjithnjë e më e pakët, duke shkaktuar vuajtjen e motorëve, të cilët kanë nevojë për ajër për të punuar në mënyrën më të mirë të tyre.

Pavarësisht këtyre disavantazheve, mbajtja e një lartësie prej rreth 10 km ka gjithashtu përfitime për avionët. Mbi të gjitha ekonomike, si shpenzimi i karburantit, që për shkak të rezistencës më të ulët të ajrit në sipërfaqen e avionit, e cila i lejon avionit të shtyjë më shumë, konsumon më pak.

Ndërkaq, ndërsa kufjet me wireless bëhen gjithnjë e më të gjithëpranishëm, kufjet e linjave ajrore standarde me kabllot e tyre të ngatërruara dhe prizat e foleve me shumë degë duken gjithnjë e më të vjetruara. Sigurisht, tani mund të lidhësh kufjet personale me disa sisteme argëtimi gjatë fluturimit të aeroplanit, por a do të zgjasin bateritë sa një fluturim i gjatë dhe a jeni gati të rrezikoni të humbni kufjet tuaja të shtrenjta në mekanizmin e sediljes?

Euphony është një koncept i ri i ndenjëseve në aeroplan i prezantuar në Hamburg të Gjermanisë së fundmi duke provuar se kjo mund të jetë e gjenerata e ardhshme e fluturimit më e zhvilluar. Idejuar nga dizajneri francez i brendshëm i avionëve Safran Seat dhe prodhuar në bashkëpunim me kompaninë e teknologjisë audio Devialet, Euphony heq nevojën për një kufje personale.