Food & Drink Lifestyle Love & Sex

Djema, jo më një tufë me trëndafila! Gratë bëhen më romantike nëse i ofroni…

Një studim i kryer së fundmi nga Universiteti Drexel konfirmon se dashuria, për gratë, nuk lind në dhomën e gjumit, por në kuzhinë. Sipas hulumtimit, truri i grave i përgjigjet pozitivisht dashurisë, kur stomaku është plot. Në praktikë, për të bërë për vete të dashurën tuaj ju duhet t’i ofroni asaj një darkë dhe jo një tufë me trëndafila. Alice Ely, autore e studimit shpjegon se:

Ne zbuluam se gratë e reja, pavarësisht nëse ndiqnin një dietë, treguan një nivel më të lartë të aktivizimit cerebral, në nivelin e qarqeve neuronale në sytë e imazheve romantike, kur ato ishin me stomak të plotë sesa duke agjëruar.

Të dhënat e mbledhura janë të kundërta në lidhje me studimet e kaluara që tregojnë përkundrazi se si njerëzit ishin më aktiv ndaj stimujve kur ishin të uritur. Kjo, shpjegon Ely, sugjeron që gratë janë më të ndjeshme ndaj stimujve përveç ushqimit kur nuk janë të uritura dhe se ekziston një lidhje midis qarqeve të trurit dhe ushqimit si edhe atyre zonave që merren me seksin.

Studimi i fundit përfundon një analizë të mëparshme të Ely që kishte treguar sesi truri i grave që ishte vendosur më parë në një dietë ishte më i përgjegjshëm në lidhje me ushqimin në krahasim me ato që nuk kishin ndjekur kurrë një dietë. Sipas studiueses, këto të dhëna sugjerojnë që gratë që priren të fitojnë peshë mund të stimulohen të dëshirojnë ushqim nga qarku i tyre neuronal i shoqëruar me shpërblim.

Bazuar në këtë studim, ne hipotezuam se gratë në dieta ishin ndryshe të ndjeshme në stomak bosh, kështu që ne testuam këtë hipotezë duke u treguar atyre imazhe romantike dhe jo romantike. Niveli më i lartë i aktivizimit, i matur nga imazhet e rezonancës magnetike, tregon se për të pasur më shumë shanse që të lidhesh me një grua, përpara se ta provoni, këshillohet t’i ofroni asaj një darkë.

Ndërkaq, ju shuajmë një kuriozitet. Kur bëhet fjalë për zgjedhjen mes çokollatës dhe seksit, duket se shumë njerëz preferojnë ëmbëlsirën. Sipas një sondazhi, një në pesë persona do të preferonte një çokollatë sesa disa minuta kënaqësie seksuale.