Health & Beauty Lifestyle

E kush i dëshiron flokët e thinjur para kohe?! Por nëse tashmë i keni ato, keni mungesë të kësaj vitamine!

Mungesa e vitaminës B12 është një nga shkaqet më të zakonshme të thinjës së parakohshme të flokëve. Vitamina është thelbësore për mbajtjen e shëndetshme të gjakut dhe qelizave nervore dhe mund të mbrojë flokët tuaj nga thinjat. Edhe pse thinja e parakohshme është një problem i zakonshëm, mund t’i bëjë disa njerëz të ndjehen keq me veten.

Ka disa histori për njerëzit flokët e të cilëve u zbardhën brenda natës. Për shembull, një avokat anglez, Thomas More, thuhet se u bë krejtësisht me flokë të thinjur një natë para ekzekutimit të tij. Edhe pse shkencëtarët nuk janë shumë të etur për të mbështetur historinë, ka ende shumë gjëra për flokët e thinjur që ne nuk i dimë. Mësoni më shumë në këtë link rreth hulumtimit se si të ndryshoni flokët e thinjur dhe do të donim ta ndajmë këtë informacion me ju.

Ndërkohë, disa studime kohët e fundit kanë treguar se një mangësi ushqyese mund të ketë një ndikim të madh në flokët tuaj dhe rekomandohet që njerëzit të sigurohen që po konsumojnë mjaftueshëm Vitaminë B12. Ajo është e përfshirë në ndihmën e trupit që të bëjë qelizat e kuqe të gjakut dhe mbajtjen e sistemit nervor të shëndetshëm.

Mikronutrientët, veçanërisht Vitamina B12, mund të ndikohen nga zakonet dietike. Nëse hani mish, peshk ose produkte të qumështit, duhet të jeni në gjendje të merrni mjaftueshëm vitaminë B12 nga dieta juaj. Vitamina B12 nuk gjendet natyrshëm në ushqime të tilla si frutat, perimet dhe drithërat, kështu që veganët mund të kenë më shumë gjasa të zhvillojnë një mangësi. Burimet e mira të vitaminës përfshijnë mishin, peshkun, djathin, vezët dhe disa drithëra që hahen për mëngjes.

Ju rikujtojmë, se ka disa trajtime që mund t’i përdorni për të ndihmuar në parandalimin e qimeve të thinjura, nga çaji dhe vitaminat. Për shkak se kaq shumë nga produktet tona të flokëve mund të paketohen plot me kimikate të dëmshme, njerëzit tani po zgjedhin zgjidhje më natyrale. Sigurimi se po marrim mjaftueshëm vitamina dhe lëndë ushqyese të sakta mund të jetë një fillim i shkëlqyeshëm për të mbrojtur veten nga thinjat e parakohshme.