Celebrities Showbiz

Fansat e Taylor Swift pretendojnë se po ndodh një fenomen i çuditshëm në koncertet e saj!

Turneu “Eras” i Taylor Swift duhet të jetë një natë për t’u mbajtur mend, që përfshin 52 data, 20 stadiume, 10 albume dhe 44 këngë, secila shfaqje zgjat më shumë se tre orë. Por fansat e shumtë po përjetojnë shenja amnezie pas pjesëmarrjes në koncert. Një pjesëmarrëse tha për Time Magazine:

Amnezia pas koncerteve është e vërtetë.

Tocatlian, nga Nju Jorku, shkoi për të parë Swift, 33, në Gillette Stadium në Massachusetts, por ajo kishte kaluar kaq shumë kohë duke ëndërruar se si do të ishte ta shihje këngëtaren personalisht, ajo më vonë pretendoi se nuk mund ta kuptonte se çfarë ishte realiteti.

Është e vështirë të bashkosh atë që në të vërtetë dëshmoni. Ju po përjetoni të gjitha këto emocione ndërsa këngët tuaja të preferuara po luhen dhe ju jeni si, “Uau, ku jam unë”? Nëse nuk do të kisha videon 5-minutëshe që miku im më mori me dashamirësi duke u bllokuar në “Better Man”, ndoshta do t’u kisha thënë të gjithëve se nuk ndodhi.

Një tjetër fanse, Nicole Booz, 32 vjeç, nga Gettysburg, mori pjesë në shfaqjen e Swift më 14 maj në Filadelfia dhe ajo e përshkroi atë si “një përvojë jashtë trupit, sikur të mos më kishte ndodhur vërtet mua”. Ekspertët thonë se ka një arsye pas kësaj dukurie dhe as që duhet të jeni në një koncert që të zhvillohet.

Ky nuk është një fenomen specifik për koncertin, mund të ndodhë sa herë që jeni në një gjendje shumë emocionale. Nëse jeni në një koncert të dikujt që doni, i rrethuar nga mijëra njerëz të tjerë shumë të emocionuar, duke dëgjuar muzikë me të cilën keni krijuar lidhje emocionale, kjo do të jetë shumë emocione që ju ndodh në të njëjtën kohë. Përveçse rraskapitëse për trurin, do të nënkuptojë se të gjitha gjërat që përjetoni do të kenë një cilësi të lartë emocionale, që do të thotë se asgjë nuk “spikat” dhe kjo është e rëndësishme nëse doni të rikuperoni një kujtim më vonë.

Ndërsa nivelet e stresit rriten për shkak të eksitimit ose shqetësimit, neuronet që lidhen me kujtesën fillojnë të ndezin pa qëllim. Glukoza, molekula për të ushqyer kujtesën, të menduarit dhe të mësuarit, pompon nga mëlçia në qarkullimin e gjakut. Trupi beson se është i stresuar dhe zgjedh të mos e harxhojë energjinë e tij në formimin e kujtesës. Nervat vagale, të cilat rregullojnë funksionet e organeve të brendshme, gjithashtu stimulohen gjatë procesit.