Celebrities Gossip Showbiz

Fëmijët dhe nëna e Michael Jackson nuk do të jenë më përfitues të pasurisë së legjendës së muzikës! Pse u pezullua gjithçka?!

Nëna e Michael Jackson dhe tre fëmijët e tij janë ndërprerë nga përfitimi i pasurisë nga trashëgimia për shkak të një mosmarrëveshjeje të vazhdueshme me IRS. Tre fëmijët e Jackson, Paris, Bigi dhe Prince, u bënë përfitues të pasurisë së yllit të popit pas vdekjes së tij në 2009, ndërsa nëna e tij Katherine u bë përfituese e vetme e një nën-besimi në testamentin e Jackson.

Sidoqoftë, në vitin 2021 IRS auditoi deklaratën federale të tatimit mbi pasurinë dhe pretendoi se kishte ‘nënvlerësuar asetet e saj’. Si rezultat, IRS i detyrohej 700 milionë dollarë shtesë në taksa dhe gjoba, sipas një dosjeje të siguruar nga revista prestigjioze People.  Çështja mbetet në pritje, që do të thotë se vlera e pasurisë nuk është përcaktuar dhe nuk është marrë një vendim përfundimtar. Teksa çështja kalon nëpër sistem, avokatët kërkuan që një pjesë e pasurisë së Jackson të mbetej ‘subjekt i administrimit’ për t’ia shpërndarë familjes së Michael Jackson.

Megjithatë, John Branca dhe John McClain, të cilët janë ekzekutuesit e testamentit, e refuzuan kërkesën. Dyshja pretenduan se nuk mund të “përcaktojnë se çfarë shume mund të shpërndahet në mënyrë të sigurt në këtë moment” dhe vunë në dukje se besimi “kërkon që 20 për qind e pasurisë “siç vlerësohet për qëllime federale të tatimit mbi pasurinë”. Për të përcaktuar kontributin bamirës, ​​mosmarrëveshja me IRS duhet të zgjidhet.

Vendimi do të thotë që Paris, Bigi dhe Prince, të cilët janë të gjithë në të 20-at, nuk do të kenë akses në para nga pasuria derisa çështja të zgjidhet. Megjithatë, ekzekutorët kanë sugjeruar që pasuria mund të sigurojë për tre fëmijët dhe nënën e Jackson duke përdorur ‘ndihmën familjare’.