Celebrities Film & Tv Gossip Showbiz

Filmi që do të bëjë bashkë Margot Robbie dhe Brad Pitt!

Dyshja e njohur e aktorëve Margot Robbie dhe Brad Pitt do të bashkohen si producentë, në një xhirim të “The Thin Man”. Kompanitë e prodhimit të ‘Robbie’s LuckyChap Entertainment’ dhe ‘Pitt’s Plan B’ kanë marrë të drejtat për klasikun e vitit 1934, “The Thin Man”, nëpërmjet ‘The Wrap.’ Të drejtat për romanin ikonik të vitit 1934 nga Dashiell Hammett i konsideruar nga shumë si një nga romanet më të mëdhenj detektivë ndonjëherë u bënë të disponueshme vetëm kohët e fundit.

Nuk ka ende asnjë indikacion nëse Robbie dhe Pitt kanë ndonjë plan për të luajtur në film vetë, megjithëse kasti nuk do të shpallet deri pasi të përfundojë greva e SAG-AFTRA. Është e mundur që ata të mund të luajnë rolin kryesor të filmit, detektivin Nick Charles dhe gruaja e tij socialiste Nora megjithëse kjo nuk është konfirmuar.

Historia zhvillohet në qytetin e New Yorkut në Krishtlindjet e vitit 1932. Menjëherë pas publikimit të librit në 1934, Hammett nënshkroi një marrëveshje filmi, me përshtatjen besnike të librit të filmuar në vetëm 14 ditë dhe të publikuar pesë muaj pas botimit të romanit. William Powell dhe Myrna Loy luajtën si Nick dhe Nora, me Maureen O’Sullivan që luante vajzën e ish-klientit Dorothy.

Ndërsa Hammett nuk do të shkruante kurrë një roman tjetër para vdekjes së tij në vitin 1961 në moshën 66-vjeçare, shkrimtari do të përfundonte duke shkruar skenarët për dy nga vazhdimet e filmit, në vitin 1936 “After the Thin Man” dhe 1939 “Another Thin Man”. Ato skenare u zbuluan më vonë në vitin 2011 së bashku me udhëzimet nga Hammett për të përfshirë materiale nga skenaristët Albert Hackett dhe Frances Goodrich.

Rezultatet u bënë libri i novelave të vitit 2012, i quajtur “Return of the the Thin Man”. Në fund do të kishte edhe tre vazhdime të tjera si “Shadow of the Thin Man” të vitit 1941, “The Thin Man Goes Home” i vitit 1945 dhe “Song of the Thin Man” të vitit 1947. Ekskluziviteti vazhdoi me serialin televiziv NBC të vitit 1957 “The Thin Man”, ku luajtën Peter Lawford dhe Phyllis Kirk si Nick dhe Nora.

Seriali zgjati vetëm dy sezone me mbi 72 episode dhe ishte përshtatja e fundit e punës së rëndësishme të Hammett për dekada. Prej kohësh ka pasur një shtytje për një ribërje të “The Thin Man”, me Warner Bros që kohët e fundit i mban të drejtat, megjithëse asgjë nuk eci përpara. Rikujtojmë, se Pitt dhe Robbie luajtën të dy në filmin “Babylon” dhe Pitt gjithashtu prodhoi filmin “Bombshell” të Robbie të vitit 2019. Lajm i keq për ata që e pëlqyen filmin “Barbie” pasi duket se vazhdimi i përfolur do t’i mungojë Margot Robbie.