Health & Beauty Love & Sex

Franca miraton ligjin që mbron gratë që ushqejnë me gji në publik!

Nënat e reja shpesh duhet të përballen me sfidën e ushqyerjes me gji të fëmijës së tyre në publik ndërsa shpresojnë se askush nuk do të bëjë ndonjë koment në lidhje me të. Fatkeqësisht, shumë njerëz e shohin atë si një sjellje jo normale dhe ju mund të ndjeni nevojën për të kërkuar falje për këtë.

Ushqyerja me gji nuk është një punë e lehtë në vetëvete dhe mund të jetë veçanërisht sfiduese kur nuk jeni në shtëpi dhe fëmija juaj ka nevojë të hajë. Fatkeqësisht, gratë shpesh marrin vështrime apo komente gjykuese nëse vendosin të japin gji në vende publike dhe kjo mund të ndikojë negativisht në mënyrën se si ndihen për veten e tyre.

Po le të ndalemi pak te ligji që qeveria franceze miratoi kohët e fundit që do të mbrojë gratë që zgjedhin të ushqehen me gji në publik.

Ligji i ri do të gjobisë penguesit e ushqyerjes me gji.

Më parë, Franca nuk kishte ligj në lidhje me ushqyerjen me gji në vende publike. Megjithëse nuk kishte asnjë kufizim të drejtpërdrejtë, gratë ende përballeshin me negativitet gjatë gjidhënies në publik. Por tani duket se kjo ka filluar të ndryshojë. Asambleja Kombëtare e Francës ka propozuar kohët e fundit krijimin e një ligji që do të ndëshkojë ata që pengojnë gjidhënien. Ligji do të trajtojë përpjekjen për të parandaluar një grua që të ushqehet me gji si vepër penale dhe të dënojë shkelësit me një gjobë prej 1,500 € (1,780 dollarë).

Ligji ishte vendimtar për sigurinë e grave.

Nevoja për të vendosur këtë ligj u bë e qartë pasi një incident tjetër i pakëndshëm i ndodhi kohët e fundit një nëne që ushqehej me gji publikisht, ndërsa priste në radhë. Ajo po ushqente me gji foshnjën e saj dhe u fye nga një grua e cila po qëndronte gjithashtu në radhë. Nëna, Malis, gjeti guximin dhe forcën për të folur për përvojën e saj në internet. Historia e saj u bë virale dhe e shtyu qeverinë të ndërmarrë veprime për këtë çështje.

Ai synon të ndryshojë mënyrën e trajtimit të ushqyerjes me gji.

Ligji përpiqet të sjellë ndryshime pozitive në mënyrën se si njerëzit e shohin ushqyerjen me gji dhe si i trajtojnë nënat që ushqejnë me gji. Qeveria është gati të trajnojë njerëzit që punojnë në vende publike sipas këtij ligji të ri.

Një nga propozuesit e ligjit thotë se:

Rritja e ndërgjegjësimit dhe trajnimi i njerëzve që punojnë në vende publike është gjithashtu i rëndësishëm.

Shumë njerëz gjithashtu mbështesin ushqyerjen me gji në vende publike.

1.Krahas frymëmarrjes, ngrënia është përvoja më e zakonshme e njeriut. Nuk është më tronditëse të shikosh një fëmijë të hajë sesa të shikosh një të rritur të shijojë një hamburger. Dhe foshnjat kanë uri më shpesh sesa të rriturit.
2.Ato po bëjnë diçka krejtësisht të natyrshme. Nuk mendoj se gratë duhet të mbulohen kështu që nuk ndiej armiqësi ndaj një gruaje që nuk mbulohet.
3.Unë nuk kam asnjë problem me asnjë nga këto gra të cilat nuk po bëjnë asgjë tjetër përveç ushqyerjes së foshnjës së tyre.
4.Unë mendoj se çdo grua duhet të jetë në gjendje ta bëjë atë veprim lirshëm, pa u ndjerë e turpëruar ose e sikletshme për këtë. Ushqyerja e fëmijës së saj është shumë më e rëndësishme sesa mendimi i individëve të paaftë shoqërisht.

Kohët e fundit, gjithnjë e më shumë nëna të famshme kanë filluar të hapen për përvojën unike dhe të fuqishme të lindjes së foshnjave të tyre në shtëpi. Shumë prej tyre dhanë intervista dhe shkruan ese ose postime në mediat sociale për të ndarë historitë e tyre fuqizuese me botën.

Shtatëzënia është padyshim një ndër periudhat më të bukura të një femre, por studiuesit kanë gjetur një gjë që mund të ndikojë në shtatzëni. Asnjë nënë nuk duhet të ndihet e turpëruar për gjërat që vijnë me amësinë. Kështu që këtu është një listë e gjërave për të cilat nuk duhet të kërkoni falje. 

Më shumë se 80% e nënave ushqejnë me gji foshnjat e tyre. Dhe shumica e tyre përballen me një krizë laktacioni. Kjo është një periudhë e vështirë dhe stresuese kur ato duhet të merren me të qarat, acarimin dhe madje zhgënjimin e vazhdueshëm të fëmijës së tyre në aftësitë e tyre prindërore.