Celebrities Gossip Magazine

Gjithçka që duhet të dini për gjyqin dhe padinë e ngritur nga Angelia Jolie për Brad Pitt!

Në fillim kishim Johnny Depp dhe Amber Heard ndërsa tani kemi Angelina Jolie dhe Brad Pitt. Beteja e tyre ligjore në lidhje me kantinën e verës vazhdon ende. Një kompani e themeluar nga Jolie ka ngritur një padi 250 milionë dollarësh kundër ish-bashkëshortit të saj duke pretenduar se ai dhe një grup miqsh nisën një fushatë për të “marrë kontrollin” e kantinës franceze që ata blenë si çift “në hakmarrje për procedurat e divorcit dhe kujdestarisë” dhe për të “siguruar që Jolie nuk do të shihte kurrë asnjë monedhë” nga fitimet e saj. Në padi thuhet gjithashtu se Pitt u përpoq të përdorte aksionet e mëdha financiare të Jolie në kantinë për ta detyruar atë të nënshkruante një “klauzolë të heshtjes” që do ta bënte atë të heshte nga diskutimi i rrethanave që çuan në divorcin e tyre dhe se Pitt shpërdoroi miliona para të kompanisë për projekte të kota, duke përfshirë më shumë se një milion dollarë në një pishinë.

Dokumentet gjyqësore të paraqitura të martën në Los Angeles pretendonin se pasi dyshja blenë pronën prej 1300 hektarësh në jug të Francës në vitin 2008, ata investuan së bashku dhjetëra miliona dollarë për ta mirëmbajtur atë. Padia thotë se Jolie dhe Pitt zotëronin secili 50% nëpërmjet një rrjeti të komplikuar kompanish dhe se “shumë nga pasuria personale e Jolie” ishte e lidhur me kantinën. Aty thuhet se dyshja kishin një marrëveshje që aktorja e njohur e “Malificent” do të mbikëqyrte projektet e tyre humanitare, duke përfshirë Fondacionin Jolie-Pitt, ndërsa mbikëqyrja e investimit të çiftit në Chateau Miraval u la në duart e Pitt.

Padia vijon me çështjet se pretendimet ndërkohë që kantina e verës fitoi çmime dhe u bë një pasuri jashtëzakonisht e vlefshme nën pronësinë e tyre nuk ishte diçka e mire. Dokumentat gjithashtu gërmojnë luftën famëkeqe në një fluturim privat në 2016, duke thënë se “pas një incidenti serioz dhe të publikuar ndërkombëtarisht midis Pitt, Jolie dhe fëmijëve të çiftit, Jolie paraqiti kërkesën për divorc”.

Padia u ngrit nga Nouvel, kompania që Jolie themeloi për të mbajtur aksionet e saj në kantinë, të cilën ajo ia shiti së fundmi gjigantit të pijeve Stoli. Në padi thueht konkretisht se:

Në hakmarrje për procedurat e divorcit dhe kujdestarisë, Pitt filloi një fushatë të shumëanshme dhe shumëvjeçare për të marrë kontrollin e Chateau Miraval dhe për të përvetësuar asetet e kompanisë për përfitimin e tij dhe të kompanive dhe miqve të tij. Duke e emëruar veten pronar të ligjshëm të Chateau Miraval, objektivat e tij binjake ishin të uzurponte vlerën e kompanisë së Jolie, Nouvel, dhe të merrte pronësinë e vetme të Chateau Miraval.

Padia pretendojnë se pas paraqitjes së divorcit, Pitt thjesht drejtoi kantinën pa u konsultuar me Jolie, se kur ajo u përpoq të merrte informacion dhe më shumë kontroll, ai e “kundërshtoi” atë dhe se ai u përpoq në mënyrë të pahijshme të “bllokonte Jolie dhe Nouvel nga marrja e informacionit rreth ose menaxhimin e Chateau Miraval”. Gjithashtu pretendohet se ai “krijoi dhe ekzekutoi një plan për të lëvizur fshehurazi asetet nga Chateau Miraval… në kompanitë në pronësi të tij dhe miqve të tij, duke zhvlerësuar kështu interesin e Jolie”. Padia gjithashtu pretendon se që nga divorci, drejtorët e Pitt dhe Chateau Miraval kanë shpërdoruar dhjetëra miliona para të Chateau Miraval në projekte të kota që kanë pak, nëse aspak, justifikim biznesi” duke përfshirë më shumë se një milion dollarë në një pishinë, dhe se , “në drejtimin e Pitt, Chateau Miraval porositi gjithashtu një shkallë të vetme në vilë për t’u ndërtuar dhe rindërtuar gjithsej katër herë pasi ai ishte i pakënaqur me tre përpjekjet e para.”

Thuhet Pitt gjithashtu “ka bërë që Chateau Miraval të shpenzojë disa milionë dollarë për rindërtimin e mureve prej guri duke përdorur muratorë guri nga Kroacia. Padia pretendon se Pitt u ndihmua në mashtrimin e supozuar “nga aleatët e tij, duke përfshirë drejtorët e Chateau Miraval Gary Bradbury, Roland Venturini dhe Warren Grant, dhe partnerët e tij të biznesit, Marc Perrin, Familles Perrin dhe Miraval Provence” të cilë Nouvel po i padit gjithashtu. Në padi bëhet e ditur se:

Megjithëse Jolie nuk ishte e detyruar t’ia shiste aksionet e saj, ajo megjithatë ofroi t’i shiste interesat e saj dhe negocioi me të për muaj të tërë. Duke iu afruar një marrëveshjeje, – kryelartësia e Pitt-it vazhdoi, ai bëri një kërkesë për kushte të vështira dhe të parëndësishme, duke përfshirë një dispozitë të krijuar për të ndaluar Jolie të fliste publikisht për ngjarjet që kishin çuar në prishje të martesës së tyre. Pitt e dinte se shumë nga pasuria dhe likuiditeti i Jolie ishin të lidhura në aksionet e saj në kantinë dhe e përdori këtë fakt për ta detyruar Jolie të pajtohej me kushtet e tij të paarsyeshme.

Sipas dokumenteve në tetor 2021 pasi Pitt injoroi ofertën përfundimtare të Jolie për të shitur aksionet e saj në kantinë me të njëjtat kushte që Pitt kishte propozuar, por pa klauzolën e heshtjes, ajo ia shiti atë Stolit. Padia thotë se Stoli ishte i gatshëm të vinte në punë përvojën e tij dhe rrjetin e shpërndarjes për Chateau Miraval, por se “i pavullnetshëm për të ndarë kontrollin, Pitt refuzoi të punonte me Stoli  si një partner i barabartë”. Dyshja janë bllokuar në përplasje të ndryshme ligjore për pronën për muaj të tërë. Kjo dosje e fundit është një kundërpadi kundër dokumenteve të paraqitura nga avokatët e Pitt.