Celebrities Music

Chris Borwn dhe Drake paditen për kopjim!

Artistët muzikorë Drake dhe Chris Brown janë përfshirë në një padi të paraqitur nga këngëtari Brandon Cooper dhe producenti Timothy ‘Drum’n Skillz’ Valentine, të cilët thanë se asnjë udhëzim nuk e hoqi materialin nga bashkëpunimi i tyre i mëparshëm ‘I Love Your Dress’, sipas dokumenteve të gjykatës të shqyrtuara nga TMZ.

Cooper dhe Valentine i thanë gjykatës se ata lançuan ‘I Love Your Dress’ në vitin 2016, tre vjet para se ‘No Guidance’ të dilte në top lista në qershor të vitit 2019. Cooper dhe Valentine i thanë gjykatës se ata përcaktuan shkeljen e të drejtave të autorit pasi analizuan ritmin, goditjen, tekstin, këngën dhe strukturën e ritmeve.

Cooper dhe Valentine thanë që Brown dhe Drake i referoheshin indirekt Cooper-it në këngën e tyre me lirikën “Flew the coop”.

Bashkëpunimi midis fuqive muzikore kaloi 15 javë në listat e Billboard vitin e kaluar. Artistët muzikorë lanë mënjanë një grindje të gjatë për këngën, që buronte nga abuzimi fizik i Brown ndaj Rihannas, të cilët të dy kanë qenë bashkë në të kaluarën. Drake ndërkohë është shprehur për “Rap Radar” në muajin dhjetor të vitit 2019 të Rihanna-s se:

Unë e mendoj atë si familje më shumë se gjithçka.

Vlen të përmendim se Drake vazhdon të kryesojë listat, pasi albumi i tij i ri ‘Certified Lover Boy’ vazhdon që të jetë në vendin e parë në ‘Billboard 200’ për javën e tretë radhazi. Më shumë se 171,000 kopje ekzkluzive të albumit të ri të yllit kanadez u shitën gjatë kësaj jave, sipas “Billboard”.

Kujtojmë gjithashtu se një risi po vjen nga një universitet i Kanadasë. Shkolla Krijuese e Universitetit Ryerson do të ketë një lëndë e cila do të thellohet te jeta dhe talenti muzikor i artistëve kanadezë Drake dhe The Weeknd. Tashmë disa studentë do të kenë mundësinë që të mësojnë për jetën e tyre.

Lajmin e bëri vetë universiteti në një deklaratë për mediat. Kursi, i titulluar “Deconstructing Drake & The Weeknd”, do të ofrohet në semestrin e dimrit në muajin janar 2022 sipas profesorit Dalton Higgins, i cili do të japë mësim.