Celebrities Gossip Music Showbiz

Karriera e suksesshme dhe vlera marramendëse e pasurisë së legjendës muzikore Dolly Parton…

Dolly Parton është një legjendë dhe një ikonë e muzikës e njohur në mbarë botën për talentin dhe suksesin e saj. Kjo sigurisht që përkthehet edhe në të ardhura financiare. Me një vlerë neto prej 650 milionë dollarësh, pasuria e Parton është një dëshmi e karrierës së saj të degëzuar në shumë fusha që përfshin muzikën, aktrimin, shkrimin e këngëve dhe sipërmarrjet në fushën e biznesit.

Le të themi se në zemër të perandorisë së saj financiare është kënga “I Will Always Love You”, një hit që kryesoi renditjet në tabelat e muzikës country Billboard në mars të vitit 1974. Teksa perceptohej gjerësisht si një këngë dashurie, Parton fillimisht e shkroi atë si një këngë lamtumire për partnerin e saj, Porter Wagoner.

Disa burime bëjnë të ditur se kënga ka arritur një fitim mbi 20 milionë dollarë për Parton, duke dëshmuar edhe njëherë popullaritetin e saj të qëndrueshëm ndër vite. Kopertina e këngës së Whitney Houston në vitin 1992 për kolonën zanore “The Bodyguard” e çoi atë në një sukses tjetër, duke kaluar 14 javë në krye të tabelës Billboard.

Sigurisht që suksesi financiar i Parton shtrihet përtej “I Will Always Love You”. Me 41 albume në top 10 country, 25 single Nr. 1 dhe mbi 100 milionë albume solo të shitura, ajo vazhdon të jetë një forcë dominuese në industrinë e muzikës edhe në ditët e sotme. I gjithë katalogu i këngëve të saj, i cili thuhet se përmban më shumë se 3 mijë këngë, vlerësohet të jetë më shumë se 150 milionë dollarë.

Të ardhurat vjetore të përllogaritura të Parton, kryesisht nga të ardhurat e këngëve të saj thuhet të jenë mbi 85 milionë dollarë. Pasuria neto e Dolly Parton është një pasqyrim i sipërmarrjeve të saj të ndryshme. Përtej muzikës, ajo ka shkëlqyer në aktrim, me role në “9 to 5” dhe “Steel Magnolias”.