Celebrities Magazine Showbiz

Lizzo sjell drag queens në skenë, duke protestuar kundër ligjit që kufizon shfaqjet drag në publik!

Në një koncert të premten mbrëma në Knoxville, Tennessee, Lizzo mbushi skenën me drag queens në një protestë vezulluese kundër legjislacionit të shtetit të krijuar për të kufizuar shfaqjet drag në publik. Ndërsa performonte në Thompson-Boling Arena, këngëtarja fituese e Grammy-t “Juice” solli një numër të madh interpretuesish, duke përfshirë Aquaria, Kandy Muse, Asia O’Hara dhe Vanessa Vanji. Të shtunën, Lizzo postoi video në Instagram nga shfaqja, duke përfshirë komente për turmën që i referohej ligjit në pritje.

Në shkurt, guvernatori republikan Bill Lee nënshkroi legjislacionin kundër “kabareteve të të rriturve” në publik ose para të miturve. Një gjykatës federal bllokoi përkohësisht ligjin në fund të marsit, duke thënë se ishte shkruar shumë në mënyrë të paqartë. Grupet e të drejtave civile e kanë kritikuar ligjin si një shkelje të fjalës së lirë. Ligji i Tenesit është pjesë e një përpjekjeje më të gjerë republikane për të kufizuar shfaqjet zvarritëse dhe tubime të tjera publike LGBTQIA+. Lizzo gjatë koncertit të së premtes tha:

Në dritën e ngjarjeve të fundit dhe tragjike dhe ngjarjeve aktuale, njerëzit në internet më thanë: “Anuloni shfaqjet tuaja në Tenesi”, “Mos shko në Tenesi”. Arsyeja e tyre ishte e vlefshme, por pse nuk do të vija tek njerëzit që kanë nevojë ta dëgjojnë më shumë këtë mesazh? Pse nuk do të krijoj një hapësirë të sigurt në Tenesi ku mund të festojmë zbavitësit dhe të festojmë dallimet tona?

Rikujtojmë se, Lizzo lançoi markën e saj në partneritet me Fabletics në prill 2022, pasi ajo kishte folur për përvojën e saj të dhimbshme kur u rrit duke veshur rroba formash të pakëndshme. Këngëtarja e kthyer në sipërmarrëse e modës është zotuar të ofrojë veshje të saj gjithëpërfshirëse në një gamë të gjerë madhësish, nga XS në 6X.