Celebrities Magazine Showbiz

Louisville apo Londër? Fansat amerikanë të Beyoncé tregojnë pse po zgjedhin biletat evropiane për turneun e saj botëror!

Biletat për të parë Beyoncé në SHBA janë aq të shtrenjta sa disa fansa amerikanë po fluturojnë drejt Evropës. Numri i fansave amerikanë që shihnin koncerte jashtë vendit po rritej vazhdimisht përpara pandemisë, por polemikat e fundit të Ticketmaster kanë nxjerrë në pah vështirësitë e procesit të biletave brenda vendit. Me çmimet dinamike që rritin koston e biletave të koncerteve në SHBA dhe të rinjtë që shpenzojnë gjithnjë e më shumë para për përvoja, duke parë Beyoncé në Evropë u jep disa fansave më shumë bukë për para.

Në muajin e fundit, përdoruesit e TikTok kanë çmitizuar procesin e blerjes së biletave ndërkombëtare dhe kanë ndërgjegjësuar më shumë konsumatorë për kursimet e mundshme. Mercedes Arielle, një krijues i përmbajtjes, nuk është i panjohur për strategjinë. Në vitin 2018, ajo pa Beyoncé dhe Jay-Z në turneun “On the Run II” në Paris, duke siguruar ulëse në dysheme për 92 dollarë secila. Në qytetin e saj të lindjes, Dallas, norma e përdorimit për të njëjtat bileta ishte 900 dollarë më e lartë.

Këtë vit, duke qenë dëshmitare e paraqitjes së dështuar të Taylor Swift “Eras Tour”, Arielle tha se nuk kishte dëshirë të mbështetej në Ticketmaster dhe sistemin e SHBA. Arielle pagoi më pak për fluturimin e saj ndërkombëtar, qëndrimin e saj në hotel dhe një biletë Beyonce në Stokholm sesa miqtë e saj të vendlindjes për të parë të njëjtin shfaqje në Dallas. Biletat e saj VIP për shfaqjen e Stokholmit ishin 366 dollarë. Edhe hoteli i saj është “në thelb falas” për shkak të pikëve dhe miljeve.

Beyonce do të më djersitet. Kjo është sa afër jam. Është me të vërtetë e rëndësishme për mua që t’i ndërgjegjësoj njerëzit se të jetosh brenda mundësive të tua nuk do të thotë që mënyra e jetesës nuk mund të jetë përrallore ose se nuk mund të ketë këto momente të ndezura që do të jenë kujtime përgjithmonë. Për mua, kursimet janë të paçmueshme.

Të tjerë në internet ranë dakord se mund të jetë më ekonomike të mburresh në një koncert dhe pushime sesa të paguash një shumë të ngjashme për të parë shfaqjen në qytetin e tyre. Kur Kylyn Schnelle, 28 vjeç, shikoi biletat e dyshemesë për ndalesën e Beyonce-s “Renaissance World Tour” në Louisville, Kentucky, ku ajo jeton, ajo gjeti disa ndenjëse që po rishiteshin për mbi 800 dollarë. Duke pasur parasysh çmimin e lartë, ajo vendosi t’i hidhte një sy biletave të dyshemesë në Londër për të parë nëse mund të gjente një marrëveshje më të mirë.

Kur shikova në Londër, ishte 167 paund [rreth 200 dollarë], dhe fluturimi ishte rreth 660 dollarë. Unë mendoja se kjo ishte vërtet e njëjta kosto. Nëse do të shpenzoni 800 dollarë, pse nuk do ta mjelni sa më shumë që të jetë e mundur?”Kam privilegjin të udhëtoj jashtë vendit për koncerte, sepse jam e re dhe beqare dhe kam një punë që më jep pushim me pagesë.