Celebrities

Pasi zbuloi se vuan nga sindroma ‘Ramsay Hunt’, eksperti neurologjik flet për të ardhmen e Justin Bieber!

Së fundmi, këngëtari i njohur Justin Bieber ka zbuluar se është diagnostikuar me sindromën Ramsay Hunt, e cila ka rezultuar në paralizë të pjesshme të fytyrës së tij. Pas shtyrjes së tre shfaqjeve në turneun e tij “Justice World” për shkak të një problemi shëndetësor të vazhdueshëm, fituesi i çmimit ‘Grammy’ foli për diagnozën e tij në një video në rrjetin social Instagram, duke zbuluar efektet fizike të çrregullimit neurologjik.

Ndërkaq, profesor Derick Wade, një ekspert në rehabilitimin neurologjik në Universitetin e Oxford Brookes, tha për ‘Sky News’ se megjithëse shumica e njerëzve shërohen plotësisht, Bieber duket se ka një rast serioz të virusit.

Kam vënë re se nuk ka pasur asnjë lëvizje, kështu që është humbje mjaft e rëndë.

Sindroma Ramsay Hunt është shkaku i dytë më i zakonshëm i paralizës atraumatike periferike të fytyrës, pas paralizës së Bell-it, por pak më i rëndë. Megjithatë, ajo ndodh vetëm në rreth pesë në 100,000 njerëz. Shkaktohet nga riaktivizimi i virusit të herpesit në fytyrë, gjë që i bën të prekshëm njerëzit që kanë kaluar linë e dhenve të virusit varicella-zostar në fëmijëri.

Profesor Wade shpjegoi:

Paraliza e fytyrës si kjo është mjaft e zakonshme. Normalisht quhet paralizë e Bell-it dhe supozohet se është për shkak të një infeksioni virusor që prek nervin e fytyrës ndërsa udhëton përmes një kanali shumë të ngushtë në kafkë. Ajo që ka pasur është herpes, virusi i dhenve që prek të njëjtin nerv në të njëjtin pozicion. Kështu që lind për shkak të informacionit në nerv që shkakton një ënjtje dhe nuk ka hapësirë ​​për të fryrë, kështu që ndalon së funksionuari ndërsa është i fryrë dhe i përflakur.

I pyetur për kohën e rikuperimit, ai shtoi:

Disa njerëz shërohen shumë shpejt në tre javë dhe më pas njerëzve të tjerë mund t’i duhen disa muaj. Pra, është shumë i paparashikueshëm. Disa njerëz kanë mbetur me të afatgjatë dhe ka disa efekte të mbetura.

Në lidhje me këtë lajm që tronditi botën e showbiz-it reagoi edhe bashkëshortja e Justin, Hailey Baldwin, e cila kohët e fundit vuajti nga një atak ishemik kalimtar.