Celebrities Showbiz

Pedro Pascal ritregon historinë mjaft të dhimbshme të emigracionit të familjes së tij dhe ne nuk po i mbajmë dot lotët…

Pedro Pascal është bërë një nga figurat më të njohura dhe më të dashura të Hollivudit, por udhëtimi i tij deri në këtë pikë nuk mund të ishte i mundur pa udhëtimin e mundimshëm të prindërve të tij nga vendi i tyre, Kili. Aktori i “Last of Us” u shfaq në episodin e kësaj jave të podcast-it “Smartless”, ku tregoi historinë në detaje se si ai dhe familja e tij u bënë refugjatë politikë në vitet ’70 pasi u detyruan të largoheshin nga sundimi i ish-diktatorit kilian Augusto Pinochet. Pascal tha se:

Prindërit ishin studentë të rinj në atë kohë dhe se megjithëse ata nuk ishin revolucionarë nga asnjë shtrirje e imagjinatës, kushëriri i parë i nënës ishte shumë i përfshirë në lëvizjen opozitare kundër regjimit ushtarak. 

Ai vazhdoi të thoshte se një viktimë e një përleshjeje me armë, një në të cilën prindërit e tij nuk ishin përfshirë, u dërgua në shtëpinë e tij, në mënyrë që babai i tij, i cili po bënte një rezidencë në një spital lokal, të mund të ndihmonte për të trajtuar plagën. Prindërit e tij gjithashtu ranë dakord ta fshehnin personin për një kohë. Pascal, i cili në atë kohë ishte vetëm katër muajsh, tha se atij iu tha se personi që solli viktimën në shtëpinë e tyre më pas u arrestua dhe u torturua.

Ata erdhën të kërkonin prindërit e mi, dhe kështu prindërit e mi u desh të fshiheshin për rreth gjashtë muaj. Prindërit përfundimisht gjetën një mënyrë për t’u ngjitur fizikisht mbi murin e ambasadës venezueliane në Santiago dhe kërkuan azil. Dhe funksionoi.

Paskalit dhe familjes së tij iu dha azil në Danimarkë përpara se të emigronin në Shtetet e Bashkuara. Prindërit e tij e rritën atë dhe vëllezërit e motrat e tij në Teksas dhe Kaliforni Jugore. Aktori i “Game of Thrones” u vlerëson prindërve të tij për suksesin që po shijon sot, një ndjenjë të cilën e preku në monologun e tij “Saturday Night Live” në shkurt, kur tha se ata ishin kaq të guximshëm.

Pa ata, nuk do të isha në këtë vend të mrekullueshëm dhe sigurisht nuk do të qëndroja këtu me ju të gjithë sonte.