Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Gossip Love & Sex

Pse gratë janë më të tërhequra nga burrat e ‘zymtë’?!

Ju takoni një burrë me një pamje disi të zymtë dhe menjëherë ndieni se ka diçka të veçantë dhe misterioze tek ai. Edhe shkenca e konfirmon se djemtë e qeshur i tërheqin më pak gratë.

Por është koha të zbulojmë pse ndodh kjo! Pse një burrë që buzëqesh më pak në një takim ka më shumë shanse midis grave?

Njihuni me disa nga arsyet pse:

Gratë dhe burrat e perceptojnë tërheqjen fizike ndryshe.

Studiuesit kanë kontrolluar shprehjet joverbale dhe kanë dalë në përfundimin se një burrë i qeshur mund të jetë më pak sharmant se një djalë që tregon krenari dhe autoritet me qëndrimin e tij.

Përgjigja e një gruaje ndaj një buzëqeshje mund të jetë e ndryshme nga përgjigjja e një burri. Në studim, kishte 1.000 të rritur që renditën fotot sipas tërheqjes fizike dhe burrat preferuan gratë që shfaqnin buzëqeshje.

Situata dukej ndryshe me gratë!

Studiuesit kishin nevojë për reagimet e tyre pa analizuar se kush mund të kishte tiparet më të mira për një marrëdhënie. Kur gratë pushuan së menduari për tipare të këndshme të personalitetit, instinkti i tyre i parë ishte të zgjidhnin një djalë që dukej i fuqishëm në pamje të parë dhe i zymtë.

Gratë preferojnë “djem të këqinj” për shkak të forcave evolucionare dhe kulturore.

Fuqia e atraktivitetit është formuar gjatë shekujve. Aspektet evolucionare dhe kulturore kanë ndikim në të. Teoritë sugjerojnë që gratë tërhiqen më shumë nga djemtë që shfaqin krenari sepse nënkupton statusin dhe aftësinë për të siguruar një partner.

Sipas studiuesve, shprehja e krenarisë është një tipar fizik tipik mashkullor. Dhe muskujt janë një nga karakteristikat më tërheqëse fizike mashkullore për gratë.

Gjithashtu, disa norma gjinore socio-kulturore dhe psikologjike mund të ndikojnë në tërheqjen fizike. Buzëqeshja mund të shoqërohet me mungesë dominimi. Një grua e qeshur perceptohet si e nënshtruar dhe e pambrojtur. Një djalë i heshtur mund të konsiderohet i fortë.

Ndienja e turpit gjithashtu dukej tërheqës për të dy gjinitë. Ky emocion mund të shoqërohet me sjellje qetësuese, e cila ngjall besim te të tjerët. Dhe të gjithëve u pëlqen t’u besojnë partnerëve të tyre!

Burrat me tipare të errëta të personalitetit mund të duken më mirë.

Burrat me tipare të errëta të personalitetit në fytyrat e tyre mund të performojnë më mirë. Cilësi të tilla si narcizmi mund të shoqërohen me përfitime shëndetësore fizike dhe psikologjike tek burrat.

Burrat me Machiavellianism (shfrytëzimi dhe manipulimi i të tjerëve dhe përqendrimi në interesin personal) ishin gjithashtu më tërheqës për gratë, siç vunë re studiuesit. Por akoma, kjo cilësi shoqërohet më pak me suksesin riprodhues.

Rikujtojmë, se kur partneri juaj zbulon vendin që ju dëshironi, sigurohuni që ai ta dijë se sa ju ndez, duke përdorur disa psherëtima të forta. Ai sigurisht dëshiron që ju të kënaqeni, prandaj tregojini se po bën gjithçka siç duhet, në mënyrë që të mësojë për të ardhmen.