Celebrities Magazine Showbiz

Pse librat për jetën e të famshmëve duket se janë kudo për momentin?!

Kujtimet e ardhshme të Barbra Streisand, “My Name is Barbra”, është tashmë libri numë një i shitur dhe libri nuk do të dalë në raft as për nëntë muaj të tjerë. Statusi aktual më i shitur ose siç përdoret ‘bestseller’ bazohet në para-shitjet nga faqja zyrtare e “Penguin Random House” dhe “Amazon”. Autobiografia e Streisand do të ndjekë kujtimet më të shitura të kohëve të fundit të të famshëmve nga Viola Davis, Jennette McCurdy, Matthew Perry, Princi Harry dhe Pamela Anderson.

E tillë është gjendja aktuale e botimit. Njerëzit e famshëm që ndajnë histori për vitet e tyre të hershme, dinamikën e familjes, marrëdhëniet dhe betejat personale janë me interes të madh. Eksperti i biografisë “Rutger Bruining”, themelues i “StoryTerrace”, shërbimi kryesor i shkrimit të biografisë në Mbretërinë e Bashkuar, vlerëson një pjesë të trendit të pandemisë Covid-19.

Një bum pandemik i librave

Unë mendoj se shumë të famshëm përdorën bllokimin për të reflektuar mbi jetën e tyre. A ka kohë më të mirë për të reflektuar dhe shkruar një libër kur nuk kishte detyrime të tjera profesionale për t’i shpërqendruar? Ka një mori kujtimesh që dalin këtë vit. Gjithashtu, duke qenë se kjo kohë pas pandemisë dha shumë arsye për të reflektuar mbi jetën e tyre, ka një interes të integruar për të mësuar nga jeta dhe përvojat e të tjerëve.

Bruining shpjegoi se kujtimet priren të tërheqin një grup të gjerë njerëzish. Ai thotë:

Audienca për ta është mjaft e gjerë. Shikoni kujtimet e Princ Harry, për shembull. Do të keni vëzhgues dhe mbështetës mbretërorë që ndoshta janë një demografi më i vjetër që lexojnë librin, si dhe lexues potencialisht më të rinj që janë të interesuar për historinë e Harry dhe Meghan ose përpjekjet e tyre filantropike. Natyrisht, një nivel i caktuar interesi në zonën e fokusit të kujtimtarit qofshin ata një aktor, ose një atlet, një viktimë e traumës ose një mbretëror, do të ketë një ndikim nëse një lexues e merr librin, por unë mendoj se është më pak e rëndësishme sesa për kategoritë apo zhanret e tjera.

Vitin e fundit, ka pasur shumë kujtime të botuara nga të famshëm që zbulojnë dobësitë e autorit. Të shkruash për tema tabu normalizon diskutimin e hapur të këtyre temave dhe mund të inkurajojë pozitivisht të tjerët që mund të luftojnë me probleme të ngjashme. Princi Harry u spekulua se kishte marrë një paradhënie prej 20 milionë dollarësh për librin e tij me “Penguin Random House”. Ai, si shumë yje të tjerë, kanë bashkëpunuar me një shkrimtar në projekt. Dhe ndërsa kujtimet e të famshmëve po dominojnë tregun tani, Bruining tha si çdo gjë, trendi nuk do të zgjasë përgjithmonë.