Health & Beauty

Studimi i ri zbulon të vërtetën mbi madhësinë e penisit të meshkujve!

Burrat gënjejnë për madhësinë e penisit të tyre për të fryrë egon e tyre, zbuloi një studim i ri.  Studimi regjistroi matje të ndryshme fizike të marra në shtëpi nga 224 djem danezë, duke përfshirë madhësinë ‘Willy’. Gjatësia mesatare e drejtë e tyre është 14,88 cm (5,9 inç) por të anketuarit vlerësuan një mesatare prej 18,02 cm (7,1 inç).

Studiuesit hoqën çdo përgjigje qesharake, duke përfshirë disa që thanë se ishin më të mëdha se 34 cm (13.4 inç), që thuhej se ishin më të mëdhatë në botë. Burrat ishin më të sinqertë për gjatësinë, peshën dhe gjendjen fizike. Autori i studimit Jacob Dalgaard Christensen, nga Universiteti Suedez i Shkencave Bujqësore, tha:

Devijimi është shumë ekstrem që të ketë ndodhur për shkak të gabimit në matje. Madhësia e vetë-raportuar e pjesëmarrësve ishte 21.1 për qind më e madhe se mesatarja daneze. Meshkujt, mesatarisht, e ekzagjeronin madhësinë e penisit të tyre në ereksion për ta portretizuar veten në një mënyrë egoiste.

Ai e quajti atë një “shënues të maskulinitetit”, të rritur për të rritur vetëvlerësimin. Studimet e kaluara zbuluan se 85 për qind e grave ishin të kënaqura me paketën e partnerit të tyre, me vetëm 55 për qind të burrave të kënaqur me të tyren. Një studim global i vitit 2015 zbuloi se gjatësia mesatare e penisit në ereksion është 13,1 cm (5,16 inç), ndërsa NHS e vendos atë midis 13 cm dhe 18 cm (5 inç deri në 7 inç).

Hulumtimet e fundit sugjerojnë se ‘Wilies’ janë 24 për qind më të mëdha se 29 vjet më parë, gjë që ekspertët thonë se mund të jetë për shkak të kimikateve mjedisore. Gjatësia mesatare e një penisi është rritur me 25 për qind në 30 vitet e fundit, kanë zbuluar studiuesit. Nga viti 1992 deri në vitin 2021, organi seksual mashkullor u rrit nga 4.8 inç në 6 inç, zbuloi analiza nga ekspertët amerikanë. Megjithatë, ndërsa ju mund të mendoni se kjo mund të jetë një gjë e mirë vetëm për burrat, mjekët janë të shqetësuar për gjetjet.