Health & Beauty Lifestyle

Të bëni not apo jo gjatë menstruacioneve?! Ja çfarë këshillojnë ekspertët!

Noti është një lloj aktiviteti i shkëlqyer fizik për gratë dhe është fantastik për të hequr qafe simptomat e pakëndshme menstruale. Dr. Suzana Unsworth shpjegon se noti gjatë menstruacioneve është plotësisht i sigurt dhe mund të jetë i dobishëm, sepse ushtrimet mund të lehtësojnë dhimbjet menstruale.

Një pjesë e problemit është gjaku i dukshëm në ujë. Në fakt, kur laheni në ujë, humbja e gjakut zvogëlohet, sepse ka më shumë rezistencë në ujë sesa në ajër. Por kur dilni nga uji, gjaku fillon të rrjedhë përsëri.

Noti gjatë menstruacioneve nuk është vetëm i sigurt, por edhe i dobishëm për trupin. Në përgjithësi, ky ushtrim mund të eliminojë shqetësimet fizike dhe psikologjike të shkaktuara nga menstruacionet. Noti dhe ushtrimet e tjera jo vetëm që krijojnë endorfina që rrisin humorin në tru, por gjithashtu çlirojnë beta-endorfina, ilaçe natyrale për dhimbjet në trup.

Këto kimikate ndihmojnë në djegien e prostaglandinave, kimikate të lëshuara gjatë menstruacioneve që shkaktojnë ngërçe të muskujve. Përveç kësaj, mund të ndjeheni të fryrë edhe gjatë menstruacioneve dhe ushtrimet ju detyrojnë të hiqni qafe lëngun e tepërt që nuk ju nevojitet dhe mund t’ju ndihmojë të lehtësoni stomakun e fryrë. Në përgjithësi, nëse ushtroheni rregullisht, do të keni më pak ngërçe dhe do të jeni më fleksibël se ata që bëjnë një mënyrë jetese të ulur.