Auto & Moto

Tesla ul çmimet e modeleve të reja në SHBA!

Tesla ka ulur masivisht çmimet në modelet e reja në SHBA. Rënia më e madhe e çmimeve ndodhi në Modelin Y, i cili tani është 13 mijë dollarë dhe 20% më i lirë se sa ishte dje. Ndryshimet ndodhën në faqen e internetit të Tesla-s dhe duket se mbulojnë të gjitha modelet. Gjatë vitit të kaluar Tesla ka rritur vazhdimisht çmimet për të gjitha automjetet e saj pasi kërkesa për EV ka qenë jashtëzakonisht e lartë.

Ndërkohë që shitjet dhe prodhimi i Tesla-s janë rritur me shpejtësi, kërkesa për EV gjithashtu është rritur dhe furnizimi me EV nuk ka qenë në gjendje të vazhdojë. Prodhuesit e tjerë të automjeteve kanë rritur gjithashtu çmimet, megjithëse disa më modestë se të tjerët. Por në javët e fundit ne kemi parë më në fund disa shenja se Tesla mund të ketë nevojë për të mbështetur kërkesën, ose të paktën që rritja e çmimeve është e tepruar.

Shkurtimet e para dhe më agresive deri më tani kanë qenë në Kinë, por disa tregje të tjera po shohin ulje dhe stimuj të shtuar për të ndihmuar në lëvizjen e automjeteve ndërsa inventari është rritur. Këto ulje çmimesh madje çuan në protesta në Kinë nga blerësit e fundit, të cilët mendonin se kishin paguar më shumë, të cilëve Tesla refuzoi t’u ofronte kompensim.

Sipas një raporti të ri, kompania Tesla mund të prezantojë automjetin elektrik të shumëpritur që pritet të kushtojë 23 mijë euro në vitin 2024. Një model i ri i Tesla-s, i quajtur potencialisht Model 2, mund të zbulohet në vitin 2024. Megjithatë, parashikimi i tij nuk bazohet në ndonjë informacion të brendshëm, që do të thotë se ne nuk duhet ta marrim këtë si informacion të besueshëm.