Botë e Çuditshme

Vogëlushi nga Kina thyen rekordin e shpejtësisë për kubin e Rubikut!

Një 9-vjeçar nga Kina theu një rekord botëror Guinness kur ai arriti një kohë mesatare prej 4.69 sekondash në përpjekjet e tij për të zgjidhur një kub Rubiku3x3x3. I riu Yiheng Wang bëri pesë përpjekje në ngjarjen Yong Jun KL Speedcubing 2023 në Kuala Lumpur, Malajzi dhe regjistroi kohët prej 4.35, 3.9, 4.41, 5.31 dhe 6.16 sekonda.

Rregullat e Shoqatës Botërore të Kubit kërkonin që kohët më të shpejta dhe më të ngadalta të zbriteshin gjatë llogaritjes së mesatares, duke i dhënë Yiheng një kohë mesatare prej 4,69 sekondash. Rekordet Botërore të Guinness-it thanë se djali theu rekordin për kohën më të shpejtë mesatare për të zgjidhur një kub rrotullues të enigmës 3x3x3, duke mposhtur rekordin prej 4.86 sekondash, i cili u mbajt së bashku nga Max Park i Shteteve të Bashkuara dhe Tymon Kolasiński nga Polonia. WCA tha se zgjidhja prej 3.9 sekondash e Yiheng ishte e katërta më e shpejtë në rekord.