Celebrities Film & Tv Showbiz

Xhirimi i kësaj skene në filmin ikonik nuk paska qenë fare e thjeshtë për Idris Elba-n!

Idris Elba ka pasur një moment të frikshëm në xhirimet e “American Gangster”. Ndërsa Idris po punonte në filmin e vitit 2007, atij iu desh të filmonte një skenë ku u qëllua në kokë nga personazhi i Denzel Washington, Frank.

Megjithëse Denzel po përdorte një armë të zbrazët me një tytë të ngurtë të mbushur, zmbrapsja ishte e mjaftueshme për ta bërë Idris të besonte se ishte qëlluar me të vërtetë. Lidhur me skenën në fjalë, regjisori Ridley Scott ka thënë për “Daily Mail” se:

Frank shkon në rrugë dhe Idris Elba qëndron atje duke thënë: “Hej, çfarë do të bësh, më qëllo Frank? Vazhdo, më qëllo Frank para gjithë këtyre njerëzve”. Dhe pastaj thjesht ‘boom’ dhe e qëllon në vend.

Ridley shpjegoi se përpara xhirimeve ai i kishte kërkuar Idris-it që të afronte kokën në armën e zbrazët në mënyrë që të shtonte realizmin, por Idris nuk e dinte që tërhiqja do ta trondiste vërtet.

Ajo që ndodhi ishte që i thashë Idris-it: “Dëgjo, kur të vendos armën në kokë, mbështetu në armë”. Sepse, meqë ra fjala, kjo është një armë me një tytë të fortë; nuk ka hapje. Unë nuk do ta rrezikoja kurrë. Por kur tërhiqni këmbëzën ka një zmbrapsje. Nuk ka asnjë boshllëk, asgjë. Kështu që unë thashë: “Dua që të mbështetesh në armë”. Ai tërhoqi këmbëzën dhe arma u shkrep. Idris mendoi se ishte qëlluar dhe e zbriti në trotuar dhe tha: “Unë jam qëlluar!”

Ndërsa Idris duhet të ketë pasur disa momente të frikshme, eksperti i armëve të zjarrit Paul Biddiss, i cili punon me Ridley, përsëriti se aktori nuk ishte kurrë në rrezik dhe shpjegoi se si funksionoi. Paul u shpreh:

Ai ishte shumë i sigurtë. Ajo që ai po i referohej me një tytë të fortë është një tytë e mbushur plotësisht në të cilën asnjë plumb nuk do të mund të kalonte, kështu që ishte një armë jopraktike plotësisht e çaktivizuar për sa i përket shkrepjes së çdo gjëje. Ai ishte ende në gjendje të krijonte një efekt zmbrapsjeje për qëllimet e filmit duke përdorur diçka të përdorur në filma të quajtur një raund UTM e cila mund të vendoset në një armë që e ka mbushur tytën plotësisht dhe ajo ende shkakton një goditje. Është si një kuti e vogël argjendi me ajër të ngjeshur që reagon. Mund të përdoret në mënyrë të përsëritur çdo herë për një efekt kthimi.

Së fundmi, thuhet lart e poshtë se aktori që do të interpretojë James Bond-in e ardhshëm, në filmin e rradhës do të jetë Idris Elba. Edhe pse mediat britanike zbulojnë se Elba është në bisedime e sipër me producentët e filmit, thuhet ndër të tjera se atij nuk i është ofruar roli i protagonistit por antagonistit. 49-vjeçari e ka pranuar edhe vetë më parë se nëse do t’i vinte një propozim për të luajtur agjentin 007, do të pranonte pa asnjë hezitim.