Food & Drink Health & Beauty

Arsyet pse kafeja në mëngjes mund të jetë më e mirë se çaji!

Kafeja dhe çaji janë 2 nga pijet më të konsumuara në të gjithë botën. Në mëngjes, njerëzit zakonisht zgjedhin një filxhan kafe para çajit. Megjithëse kjo mund të tregojë preferenca të caktuara, zgjedhja e kafesë mund të mos jetë aq e rastësishme sa mendoni.

Një filxhan kafe në mëngjes mund të mos jetë mënyra më e mirë për të filluar ditën tuaj, sidomos nëse e konsumoni me stomakun bosh. Por ja disa nga arsyet pse kafeja mund të jetë një alternativë më e mirë në mëngjes së bashku me përfitimet e saj:

Kafeja do t’ju ndihmojë të ushtroheni më mirë fizikisht

Nëse ju pëlqen të zgjoheni dhe të bëni stërvitjen tuaj të përditshme për një dozë energjie në mëngjes, kafeja mund të jetë zgjedhja e duhur për ju. Duke marrë parasysh faktin që kafeja ka një sasi më të madhe të kafeinës sesa çaji, kafeja mund të përmirësojë performancën tuaj fizike dhe të zvogëlojë lodhjen nga ushtrimet.

Kafeja do t’ju ndihmojë në përqendrim

A duhet të përqendroheni ndërsa studioni për një provim, apo po merrni pjesë në një aktivitet që kërkon fokus të vërtetë? Në këtë rast, kafeja mund të jetë zgjedhja juaj! Për shkak se pija ka një sasi më të madhe të kafeinës, do t’ju ndihmojë të bëheni vigjilent dhe të kryeni aktivitete gjatë orëve të natës, për shembull.

Kafeja do t’ju japë një nxitje të menjëhershme

Duke marrë parasysh që përqendrime më të larta të kafeinës në gjak mund të shfaqen vetëm 15 minuta pasi ta keni pirë, bëhet e qartë pse kafeja është e vetmja pije që jep energji të menjëhershme.

Kafeja mund t’ju ndihmojë në humbjen e peshës

Ka studime që sugjerojnë që konsumi i kafesë është i lidhur me nivele më të ulëta të yndyrës, veçanërisht tek burrat. Një studim tjetër interesant tregon se acidi klorogjenik është një substancë e fuqishme për zvogëlimin e peshës trupore.