Auto & Moto

CEO i Volvo: “Nuk po bie kërkesa për makina elektrike…”

CEO i Volvo, Jim Rowan thotë se kërkesa për modele të reja elektrike do të vazhdojë të rritet. Volvo ishte një nga prodhuesit e parë të makinave që u angazhua për t’u bërë “plotësisht elektrike” deri në vitin 2030 dhe me atë rast drejtori teknik i markës tha se nuk ka të ardhme afatgjate për automjetet me motorë SUS.

Volvo pret, siç thanë ata, një rritje dyshifrore të shitjeve këtë vit dhe në një intervistë për Automotive News, Rovan zbuloi se ai mendon se EX30 i ri do të ketë një pjesë të mirë të shitjeve vitin e ardhshëm.

I pyetur për ngadalësimin e supozuar të kërkesës për automjetet elektrike në tregje, Rowan tha se një gjë e tillë nuk po vihet re. Ai shtoi se klientëve u pëlqen të drejtojnë automjete elektrike dhe karikimi në shtëpi është një avantazh i rëndësishëm, dhe se ai beson se ata janë në rrugën e tyre të mirë për të arritur qëllimin për t’u bërë një markë 100% elektrike deri në fund të dekadës. Deri në vitin 2025, Volvo pret të shesë 1.2 milion automjete, gjysma e të cilave do të jenë plotësisht elektrike.

E keni pyetur ndonjëherë veten se cilat automjete janë më të besueshme, elektrike apo ato me motorë me djegie të brendshme? “American Consumer Reports”, organizata që merret me mbrojtjen e interesave të konsumatorëve ka ardhur me një përgjigje. Bazuar në hulumtimet e tyre, automjetet elektrike janë shumë më pak të besueshme se automjetet me motorët me djegie. Sipas të dhënave të mbledhura nga pronarët e më shumë se 330 mijë automjeteve nga viti 2000 e deri më sot tregojnë se automjetet elektrike janë mesatarisht 79% më pak të besueshme se automjetet me benzinë dhe naftë.