Bota Celebrities

Do të thyejë traditën shekullore/Çfarë ka në plan të ndryshojë Mbreti Charles III gjatë ceremonisë së kurorëzimit?!

Për shumë njerëz në Britaninë e Madhe nuk ka pasur kurrë një kurorëzim, ata nuk kanë parë kurrë ndonjë monark tjetër përveç Mbretëreshës Elizabeth II, megjithatë djali i saj, Charles, do të kurorëzohet në maj. Megjithatë, në atë ceremoni, monarku i ri po e kundërshton traditën dhe do të refuzojë të përputhet me shekujt e veshjes tradicionale mbretërore të monarkut.

Charles ka zgjedhur të refuzojë ta veshë atë, në vend të kësaj preferon një veshje ushtarake për ngjarjen historike. Me këtë vendim, Mbreti Charles nuk do të mbajë çorape dhe pantallona sipas The Daily Mail, me arsyetimin e tij se ato duken shumë të vjetruara. Uniforma e tij ushtarake do të jetë një rikthim me atë të veshur nga gjyshi i tij, i cili gjithashtu shihej rregullisht me veshjen e tij ushtarake dhe jo me veshjen mbretërore.

Megjithatë, ky nuk është vendimi më i madh me të cilin do të përballet Mbreti i ri përpara kurorëzimit të tij. Ndarja midis Princit Harry dhe pjesës tjetër të familjes mbretërore është dokumentuar mirë, veçanërisht me djalin e dytë të Charles duke bërë intervista të përsëritura në Amerikë.

Nuk pritet që ai të jetë i mirëpritur apo i ftuar në kurorëzimin në muajin maj, megjithëse vendimi përfundimtar do t’i vijë vetë Charles. Një ndryshim specifik i kërkuar nga mbreti Charles është se kurorëzimi i tij është një çështje shumë më e vogël se ngjarja që zyrtarisht pa nënën e tij të merrte fronin. Charles dëshiron që ajo të jetë shumë më e nënvlerësuar, megjithëse spektakli, sipas Daily Mail, prapë do t’ju tërheqë vëmendjen të gjithëve sigurisht.