Celebrities Gossip Showbiz

Donte të quhej “Mbretëresha e Krishtlindjeve”, por Mariah Carey has pengesa!

Mariah Carey është penguar nga tituli “Mbretëresha e Krishtlindjeve”, nga këngëtarja Elizabeth Chan në një fitore historike. Carey, 52 vjeç, paraqiti një aplikim për të shënuar frazën në mars të vitit 2021, një veprim që tërboi këngëtarët festive Chan, 42, dhe Darlene Love, 81, me të parën duke shkuar në gjykatë në një përpjekje për të penguar Mariah.

Të martën, Bordi i Gjykimit dhe Apelit për Markat Tregtare të Shteteve të Bashkuara vendosi kundër përpjekjes së Carey për të shënuar emrin “Mbretëreshën e Krishtlindjeve”. Ai gjithashtu hodhi poshtë dhe mohoi përpjekjet e njëkohshme të Carey për të regjistruar markat tregtare “Princess Christmas” dhe “QOC”.

Këngëtarja kishte aplikuar për të drejtën ekskluzive për të përdorur titujt për gjithçka, nga muzika, parfumi, syzet e diellit dhe madje edhe qumështi i kokosit, në përjetësi dhe globalisht. Chan tha:

Krishtlindja është një sezon dhënieje, jo sezoni i marrjes, dhe është e gabuar që një individ të përpiqet të zotërojë dhe të monopolizojë një pseudonim si Mbretëresha e Krishtlindjeve për qëllime të materializmit të poshtër.

Si një artiste e pavarur dhe pronare e një biznesi të vogël, puna e jetës sime është të bashkoj njerëzit për festat e fundvitit, kështu që u quajta Mbretëresha e Krishtlindjeve. Unë e mbaj atë titull si një simbol nderi dhe me njohuri të plotë se do t’u jepet dhe duhet t’u jepet të tjerëve në të ardhmen. Qëllimi im në këtë luftë ishte t’i rezistoja bullizmit të markës tregtare jo vetëm për të mbrojtur veten, por edhe për të mbrojtur mbretëreshat e ardhshme të Krishtlindjeve.