Celebrities Film & Tv Showbiz

“Është një mrekulli që unë jam në gjendje të flas…”/Aktorja e njohur e “Game of Thrones” flet për mbijetimin e dy aneurizmave të trurit!

Aktorja Emilia Clarke, e cila portretizoi rolin e Daenerys Targaryen në serialin e njohur të HBO-së “Game of Thrones”, së fundmi foli për dy aneurizmat e trurit që pësoi gjatë xhirimeve të shfaqjes. Një aneurizëm i trurit është një fryrje ose tullumbace në një enë gjaku të shkaktuar nga një dobësi në murin e enëve të gjakut, zakonisht aty ku degëzohet. Në bisedë me BBC One’s Sunday Morning, aktorja Clarke zbuloi se ajo i kishte mbijetuar dy aneurizmave të trurit në vitin 2011 dhe 2013. Aktorja 35-vjeçare tha:

Sasia e trurit tim që nuk është më e përdorshme, është e jashtëzakonshme që unë jam në gjendje të flas, ndonjëherë në mënyrë të artikuluar dhe ta jetoj jetën time plotësisht normalisht. Unë i përkas vërtet një pakice, me të vërtetë, shumë të vogël të njerëzve që mund t’i mbijetojnë asaj.

Më tej, duke folur për skanimet e trurit të saj, Clarke gjithashtu vazhdoi të zbulojë se asaj i mungojnë pjesë të trurit të saj. Ajo shpjegoi se:

Në thelb, sapo ndonjë pjesë e trurit tuaj nuk merr gjak për një sekondë, ai është zhdukur. Dhe kështu gjaku gjen një rrugë tjetër për të lëvizur, por më pas çdo grimë që i mungon është zhdukur.

Sipas Independent, kujtesa e Clarke nuk ka pësuar efekte afatgjata. Megjithatë, thuhet se ajo vuante nga afazia pas aneurizmave, për shkak të së cilës, në një moment, ajo nuk ishte në gjendje të kujtonte emrin e saj. Por ajo ka lënë pas problemet e saj mjekësore dhe ka pranuar gjendjen e saj aktuale shëndetësore. Në vitin 2019, aktorja e “Game of Thrones” madje krijoi një shoqatë bamirësie për viktimat e lëndimeve të trurit dhe goditjeve të quajtur SameYou.