Music

Fansat e Ronelës nuk kanë fund, prezantuesit britanikë të tronditur nga skualifikimi i Shqipërisë në Eurovision!

Eurovision 2022 po rrethohet nga pretendime të reja pasi fansat e tërbuar e etiketuan gjysmëfinalen e parë si të korruptuar. Teksa shikuesit me entuziazëm shijuan pjesën e parë të gjysmëfinales së Eurovizionit të martën, ata mbetën të zhgënjyer.

Pas gjysmëfinales së parë, disa shikues të pakënaqur janë zotuar të bojkotojnë finalen e parashikuar këtë të shtunë. Të martën mbrëma, mikpritësit e Eurovizionit në Mbretërinë e Bashkuar, Rylan Clark dhe Scott Mills po transmetonin drejtpërdrejt nga Italia teksa prezantonin videot e ndryshme që përfaqësonin secilin vend.

Pasi secili vend përfundoi këngën e tij në garën e përvitshme muzikore, disa shikues transmetuan ankesat e tyre pasi mbetën të tronditur nga vendet që kaluan në raundin e dytë të gjysmëfinaleve. Ndërsa të tjerët mbetën të tërbuar që ‘këngët më të mira’ nuk arritën të arrinin në finalen e madhe të shtunën.

Megjithatë, nuk ishin vetëm shikuesit që mbetën të tronditur nga rezultati, pasi mikpritësit Rylan dhe Scott ndanë gjithashtu mosbesimin e tyre për faktin se Holanda u zgjodh mbi Shqipërinë, Letoninë dhe Danimarkën. Ndërsa prezantuesit njoftuan se Holanda ishte e fundit që kaloi në natën e parë të gjysmëfinaleve, Rylan u dëgjua duke thënë ‘wow’ nën zë ndërsa ndau mosbesimin e tij.

Holanda ka kaluar, nuk ka Shqipëri, nuk ka Letoni. As Austria. Ne kemi humbur Danimarkën.

Rylan vazhdoi duke renditur një përzgjedhje të vendeve që kishin kaluar në finale ndërsa zbuloi tronditjen e tij.

Zvicra, Armenia, Islanda, Lituania, Portugalia, Norvegjia, Greqia, Ukraina, Moldavia dhe Holanda. Disa tronditje sonte.