Celebrities Music

Kënga e njohur e Krishtlindjeve nga Mariah Carey këtë vit duket se ka humbur magjinë e saj!

Prej disa vitesh e deri më sot, kur vjen Dita e Falënderimeve dhe në ditët në vijim, një këngë e Krishtlindjeve ka qenë ajo që ka dominuar listat si në radio ashtu edhe në transmetim: “All I Want for Chritsmas Is You” e Mariah Carey. I tillë ka qenë ndikimi i saj në kulturën popullore që kur u publikua në 1994, saqë, deri më sot, është kënga sezonale më e dëgjuar në vitet e fundit, më shumë se klasikët si White Christmas apo edhe Jingle Bells.

Mariah me këtë sukses të fundit është shpallur mbretëresha e Krishtlindjeve dhe ka marrë edhe miliona dollarë që nuk ishin buxhetuar falë kësaj kënge. Por këtë vit ajo duket se ka arritur pikën kulmore dhe njerëzit po preferojnë të dëgjojnë melodi të tjera të Krishtlindjeve, pasi kënga e Carey nuk po ka ndikimin që kishte në vitet e kaluara gjatë sezonit të Krishtlindjeve.

E regjistruar në stilin Phil Spector, kënga e autorit Walter Afanasieff nuk po kalon një sezon të fortë. Dhe numrat e vërtetojnë këtë. Në vitet e mëparshme, në këtë pikë, pista lëvizte rreth Top 5-ve, madje arriti në numrin 1, por sipas Spotify dhe iTunes, ‘All I Want For Christmas Is You’ qëndron në numrin 10 ose më poshtë.

Në tabelën e albumeve të iTunes, për shembull, albumi ‘All I Want është në numrin 35, ndërsa në Spotify, klasikja e Brenda Lee, ‘Rockin Around the Christmas Tree’ është në vendin e tretë.
Me qëndrimet me energji të ulët të Mariah në performancat e saj prej disa kohësh – së fundmi në paradën e Macy’s Thanksgiving, ku ajo u kritikua se nuk lëvizi – ka të ngjarë që njerëzit po lodhen nga qëndrimet si diva të këngëtares dhe kanë filluar t’i kthejnë shpinën.

Megjithatë, tema mund të vazhdojë të marrë avull në javët e ardhshme, përpara se të mbërrijnë Krishtlindjet. Por fakti që nuk po e ka më suksesin e dikurshëm tregon se tema ndoshta ka arritur pikën kulmore. Do ta shohim në javët në vijim.