Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Design

Këto artikuj në shtëpinë tuaj nuk duhet t’i pastroni me sodë buke!

Prodhimi dhe përdorimi i gjërë i sodës së bukës ka filluar rreth 150 vite më parë. Në fushën e pastrimit soda e bukës gjen me dhjetra përdorime të ndryshme, madje shpesh herë, duke qenë më efektiv se sa produket industriale. Në pastrimin me sode buke, veprimi i sodës njëkohësisht heq erërat e këqija dhe shërben si dizinkfektues.

Madje soda e bukës përdoret edhe për zhbllokimin e tubave të shkarkimit, ku hidhet një gotë me sodë të tretur dhe më pas i hidhet një gotë me uthull dhe reaksioni kimik mes te dyjave do të mundësojë zhbllokimin. Por jo gjithmonë soda e bukës ndihmon, ajo mund t’i dëmtojë këto artikuj në shtëpinë tuaj nëse e përdorni:

Mobilje druri.

Soda e bukës do të shkatërrojë shkëlqimin e sipërfaqes dhe kështu do t’ju lërë të pakënaqur. Për dru, është më mirë të përdorni produkte që janë të destinuara për atë qëllim.

Argjend.

Edhe pse pastrimi i argjendit në ujë dhe sode buke është një mënyrë e shpejtë për të hequr njollat e errëta, ky lëng mund të jetë shumë i fortë dhe kështu argjendi do të ndryshojë ngjyrën shumë më shpejt pas këtij lloj pastrimi.

Qelqi.

Soda e bukës është mjaft gërryese dhe mund të dëmtojë gotën. Nëse dëshironi një produkt natyror për pastrimin e xhamit, përdorni uthull.

Pllaka gatimi qeramike.

Soda e bukës është e shkëlqyeshme për pastrimin e kuzhinës, por kujdes për sipërfaqet e lëmuara të bëra nga qeramika, sepse ato lehtë do të lënë gërvishtje që do të jetë e vështirë t’i heqësh qafe. Nëse kjo tashmë ju ka ndodhur, provoni ta pastroni me uthull vere.

Mermer.

Asnjëherë mos përdorni sodë buke për të pastruar sipërfaqet prej mermeri. Me kalimin e kohës, kjo do të shkaktojë dëmtime në shtresën e sipërme mbrojtëse dhe do të lërë gërvishtje.