Celebrities Gossip Showbiz

Kevin Spacey do të paguajë 1 milion dollarë për të zgjidhur edhe çështjen e “House of Cards”!

Kevin Spacey ka pranuar të paguajë 1 milion dollarë me një marrëveshje për të mbyllur një proces gjyqësor të ngritur kundër tij nga kompania që qëndron pas serialit “House of Cards”. Spacey përsëriti rolin e Frank Underwood në serialin e Netflix për pesë sezone, por u hoq nga sezoni i fundit në 2017, për shkak të akuzave që u bënë publike ku ai dyshohet se kishte ngacmuar seksualisht punonjësit e rinj meshkuj.

Ai u përball me një padi civile nga MRC (Media Rights Capital), kompania prodhuese përgjegjëse për realizimin e serialit, e cila ishte përpjekur të rikuperonte humbjet e saj për anulimin e sezonit të fundit pasi kishte vendosur të ri-xhironte pa të. Ata fillimisht kishin kërkuar 31 milion dollarë dëmshpërblim, por Spacey ka rënë dakord të paguajë 1 milion dollarë për disa vite me këste të barabarta me 10 për qind të të ardhurave të tij pas tatimit dhe të sigurojë të dhënat e tij mjekësore.

MRC ende po vazhdon betejën që të fitojë paratë që kanë humbur duke paditur kompaninë e saj të sigurimeve. Si pjesë e marrëveshjes, ylli televiziv do të bashkëpunojë për t’i ndihmuar ata të përpiqen të kompensojnë kostot e tyre. Në prill të vitit 2022, MRC paditi Fireman’s Fund dhe Lloyd’s të Londrës duke pretenduar se mungesa e Spacey në serial mbulohej nga politikat e tyre të sigurimit të aktorëve, të cilat janë marrë për të mbrojtur kompanitë në rast se një aktor sëmuret shumë për të punuar.

Në këtë rast, MRC vuri në dukje se menjëherë pasi sjellja e pahijshme e supozuar e Spacey u bë publike, ai u kontrollua në Meadows, një strukturë që ofron trajtim për varësinë nga seksi. Megjithatë, gjyqtari Mark Epstein ka hedhur poshtë dy herë padinë e MRC-së për sigurimin pasi ai tha se kontratat “nuk kishin për qëllim të mbulonin këtë lloj pretendimi”.

Spacey u shpall i pafajshëm nga akuzat për sulm seksual nga një juri në Mbretërinë e Bashkuar në korrik 2023 dhe po fillon të ribashkojë karrierën e tij. Tani 63 vjeç, ai do të luajë një vrasës moralisht të falimentuar në thrillerin “Peter Five Eight”, i cili shënon rolin e parë kryesor të aktorit që nga një kolaps i madh në karrierë.

Spacey mori një ovacion në këmbë në tetor 2023 kur bëri një paraqitje surprizë në një leksion të Universitetit të Oksfordit, ku performoi një skenë nga “Timoni i Athinës” të William Shakespeare.